Peposo: toskanski golaž z vinom in poprom osvaja gurmane
12. nov 8:05
Recept za peposo, toskanski golaž, ki ga odlikujejo govedina, vino, poper in česen, ponuja avtentičen okus Toskane in predstavlja slastno alternativo klasičnemu golažu.
Objavljeno: 23. 10. 2025 8:05
Članki s spletnih strani delo.si, odprtakuhinja.delo.si in slovenskenovice.si predstavljajo recept za sočen grški kolač portokalopita. Ta slastica iz vlečenega testa, grškega jogurta in pomarančnega sirupa je enostavna za pripravo in navdušuje s svojim okusom, ki spominja na sonce. Recept naj bi bil nova kraljica nedeljskih kosil.
12. nov 8:05
Recept za peposo, toskanski golaž, ki ga odlikujejo govedina, vino, poper in česen, ponuja avtentičen okus Toskane in predstavlja slastno alternativo klasičnemu golažu.
18. nov 8:06
Tina Maze je te dni kuhala čudovito marmelado iz mandarin. Ker ne more zapustiti svojih navad, je poiskala izviren sicilijanski recept za pripravo te poslastice.
19. nov 7:56
Članki predstavljajo kremasto polento kot nasitno in okusno jed, idealno kot priloga k mesu, enolončnicam ali zelenjavi. Poudarjeno je, da je recept preprost in omogoča pripravo polente, ki spominja na tisto iz italijanskih tratorij.
16. nov 8:07
Predstavljen je naravni postopek sušenja kakija po japonski metodi hošigaki, ki trpkim sadežem podari sladkost in izjemen okus.
18. nov 16:57
Članek opisuje učinkovite načine za zorenje in dolgotrajno shranjevanje kivija doma. Poudarja, kdaj je kivi primeren za mehčanje, kako ga pravilno hraniti v kleti in kako preprečiti njegovo prezgodnje zorenje, da bi ohranili celotno zalogo svežo več mesecev.
18. nov 14:56
Inštitut za nutricionistiko pred mednarodnim dnevom polnozrnatih žit opozarja na premajhen vnos vlaknin pri Slovencih in svetuje zamenjavo belega kruha s polnozrnatim, ki jih vsebuje trikrat več. Raziskava tudi opozarja na zavajanje kupcev pri označevanju kruha.
| Entiteta | Sentiment |
|---|---|
| Grčija | nevtralno |
Recept za kolač je zanimiv, vendar nima velikega vpliva na življenje v Sloveniji.