Tedenski jedilnik ponuja klasike in nove ideje za vsak dan
življenjski slog

Tedenski jedilnik ponuja klasike in nove ideje za vsak dan

Spletne strani delo.si, odprtakuhinja.delo.si in slovenskenovice.si bralcem ponujajo ideje za tedenski jedilnik, ki vključuje tako domače klasike kot inovativne recepte. Med predlogi so pašta fižol in kremna porova juha s pečenim česnom.

Izvorni članki

Tedenski jedilnik: domače klasike in nove ideje za vsak dan
Tedenski jedilnik: domače klasike in nove ideje...
odprtakuhinja.delo.si | 20. 10. 2025 3:01

Podobni članki

Nasveti za pripravo krvavic: kako preprečiti pokanje med peko
življenjski slog
Nasveti za pripravo krvavic: kako preprečiti pokanje med peko

19. nov 8:56

Ljubitelji krvavic imajo različne trike za peko te tradicionalne jedi, vključno s tem, da pečica ne sme biti prevroča. V Sloveniji poznamo več vrst krvavic, nekatere so polnjene s proseno kašo, druge pa z žemljami, ječmenovo kašo ali rižem.

Triki za dolgo ohranitev svežine kivija in napake pri shranjevanju
družba življenjski slog
Triki za dolgo ohranitev svežine kivija in napake pri shranjevanju

18. nov 16:57

Članek opisuje učinkovite načine za zorenje in dolgotrajno shranjevanje kivija doma. Poudarja, kdaj je kivi primeren za mehčanje, kako ga pravilno hraniti v kleti in kako preprečiti njegovo prezgodnje zorenje, da bi ohranili celotno zalogo svežo več mesecev.

Kremasta polenta: Italijanska specialiteta za tople dni
življenjski slog
Kremasta polenta: Italijanska specialiteta za tople dni

19. nov 7:56

Članki predstavljajo kremasto polento kot nasitno in okusno jed, idealno kot priloga k mesu, enolončnicam ali zelenjavi. Poudarjeno je, da je recept preprost in omogoča pripravo polente, ki spominja na tisto iz italijanskih tratorij.

Zakaj je novica relevantna za Slovenijo

Ponudba idej za tedenski jedilnik je relevantna za vsakodnevno življenje ljudi v Sloveniji, saj ponuja navdih za pripravo obrokov.