Peposo: toskanski golaž z vinom in poprom osvaja gurmane
12. nov 8:05
Recept za peposo, toskanski golaž, ki ga odlikujejo govedina, vino, poper in česen, ponuja avtentičen okus Toskane in predstavlja slastno alternativo klasičnemu golažu.
Objavljeno: 20. 10. 2025 9:05
Spletne strani delo.si, odprtakuhinja.delo.si in slovenskenovice.si bralcem ponujajo ideje za tedenski jedilnik, ki vključuje tako domače klasike kot inovativne recepte. Med predlogi so pašta fižol in kremna porova juha s pečenim česnom.
12. nov 8:05
Recept za peposo, toskanski golaž, ki ga odlikujejo govedina, vino, poper in česen, ponuja avtentičen okus Toskane in predstavlja slastno alternativo klasičnemu golažu.
19. nov 8:56
Ljubitelji krvavic imajo različne trike za peko te tradicionalne jedi, vključno s tem, da pečica ne sme biti prevroča. V Sloveniji poznamo več vrst krvavic, nekatere so polnjene s proseno kašo, druge pa z žemljami, ječmenovo kašo ali rižem.
18. nov 16:57
Članek opisuje učinkovite načine za zorenje in dolgotrajno shranjevanje kivija doma. Poudarja, kdaj je kivi primeren za mehčanje, kako ga pravilno hraniti v kleti in kako preprečiti njegovo prezgodnje zorenje, da bi ohranili celotno zalogo svežo več mesecev.
18. nov 8:06
Tina Maze je te dni kuhala čudovito marmelado iz mandarin. Ker ne more zapustiti svojih navad, je poiskala izviren sicilijanski recept za pripravo te poslastice.
19. nov 7:56
Članki predstavljajo kremasto polento kot nasitno in okusno jed, idealno kot priloga k mesu, enolončnicam ali zelenjavi. Poudarjeno je, da je recept preprost in omogoča pripravo polente, ki spominja na tisto iz italijanskih tratorij.
18. nov 14:56
Inštitut za nutricionistiko pred mednarodnim dnevom polnozrnatih žit opozarja na premajhen vnos vlaknin pri Slovencih in svetuje zamenjavo belega kruha s polnozrnatim, ki jih vsebuje trikrat več. Raziskava tudi opozarja na zavajanje kupcev pri označevanju kruha.
Ponudba idej za tedenski jedilnik je relevantna za vsakodnevno življenje ljudi v Sloveniji, saj ponuja navdih za pripravo obrokov.