Janez Ferlan razkril pripravo skoraj pozabljene jedi iz mletega mesa
življenjski slog

Janez Ferlan razkril pripravo skoraj pozabljene jedi iz mletega mesa

Kuharski mojster Janez Ferlan je razkril, kako pripraviti skoraj pozabljeno jed iz mletega mesa, pri čemer je poudaril, da vsi poznamo mesno štruco in pečenko štefani, a se priprave redko lotimo. Ferlan je pojasnil, kakšno naj bo meso in kako jed pravilno oblikujemo.

Izvorni članki

Skoraj pozabljena jed iz mletega mesa
Skoraj pozabljena jed iz mletega mesa
slovenskenovice.si | 10. 9. 2025 6:32
Skoraj pozabljena jed iz mletega mesa
Skoraj pozabljena jed iz mletega mesa
odprtakuhinja.delo.si | 10. 9. 2025 6:26

Podobni članki

Nasveti za pripravo krvavic: kako preprečiti pokanje med peko
življenjski slog
Nasveti za pripravo krvavic: kako preprečiti pokanje med peko

19. nov 8:56

Ljubitelji krvavic imajo različne trike za peko te tradicionalne jedi, vključno s tem, da pečica ne sme biti prevroča. V Sloveniji poznamo več vrst krvavic, nekatere so polnjene s proseno kašo, druge pa z žemljami, ječmenovo kašo ali rižem.

Slovenska letina medu najboljša v zadnjem desetletju
okolje gospodarstvo
Slovenska letina medu najboljša v zadnjem desetletju

15. nov 11:05

Čebelarji po Sloveniji se veselijo izjemne letine medu, ki je po besedah predsednika Čebelarske zveze Slovenije Boštjana Noča najboljša v zadnjem desetletju. Ocenjujejo, da so pridelali okoli 4000 ton medu, ki je sortno čist in visoke kakovosti. Čebelarjenje pa zahteva vse več znanja.

Šibek potresni sunek zatresel območje Mokronoga
dom in vrt okolje
Šibek potresni sunek zatresel območje Mokronoga

13. nov 15:06

Seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic so v četrtek ob 13.18 zabeležili šibek potresni sunek z magnitudo 1,6. Žarišče potresa je bilo po prvih podatkih en kilometer severovzhodno od Mokronoga.

Na vlakih delili med in jabolka za ozaveščanje o pomenu lokalne hrane
industrija gospodarstvo
Na vlakih delili med in jabolka za ozaveščanje o pomenu lokalne hrane

17. nov 12:05

V Sloveniji se je začel Teden slovenske hrane, v sklopu katerega Čebelarska zveza Slovenije, Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije, Zveza slovenske podeželske mladine in Slovenske železnice izvajajo skupno akcijo »Lokalna hrana na vlakih«. Namen akcije je ozaveščanje potrošnikov o pomenu domače hrane in spodbujanje k nakupu slovenskih živil. Potnikom delijo jabolka in med.

Entitete in sentiment

Entiteta Sentiment
Janez Ferlan nevtralno

Zakaj je novica relevantna za Slovenijo

Članek je relevanten za ljudi, ki jih zanima kuhanje in slovenska kulinarika. Predstavlja preprost nasvet o pripravi jedi iz mletega mesa.