Vitalni gobe: Superhrana ali tveganje? Resnica o Shiitake in podobnih
zdravstvo življenjski slog

Vitalni gobe: Superhrana ali tveganje? Resnica o Shiitake in podobnih

Vitalne gobe so postale priljubljena superhrana na družbenih omrežjih, promovirane zaradi domnevnih zdravstvenih koristi, vključno z zdravljenjem resnih bolezni, kot je rak. Vendar znanstveni dokazi, ki podpirajo te trditve, so omejeni.

Izvorni članki

Podobni članki

Umetna inteligenca pomaga pri preprečevanju sladkorne bolezni tipa 2
zdravstvo tehnologija
Umetna inteligenca pomaga pri preprečevanju sladkorne bolezni tipa 2

14. nov 7:05

Nova študija je pokazala, da lahko umetna inteligenca enako učinkovito kot zdravstveni strokovnjaki pomaga ljudem s preddiabetesom in prekomerno telesno težo pri preprečevanju razvoja sladkorne bolezni tipa 2. Umetna inteligenca spodbuja telesno aktivnost in uravnoteženo prehrano.

Raziskovalci preizkušajo nov pristop k zdravljenju avtoimunskih bolezni
zdravstvo tehnologija
Raziskovalci preizkušajo nov pristop k zdravljenju avtoimunskih bolezni

13. nov 17:06

Znanstveniki preizkušajo revolucionaren nov pristop k zdravljenju revmatoidnega artritisa, multiple skleroze, lupusa in drugih avtoimunskih bolezni. Poskušajo ponovno programirati imunski sistem bolnikov, ki je iztirjen. Današnja zdravljenja blažijo napade imunskih celic na lastno telo, vendar ne odpravijo vzroka. Bolnike čaka vseživljenjsko jemanje dragih zdravil s stranskimi učinki, ki pogosto ne zadostujejo za obvladovanje bolezni. Dr. Maximilian Konig z Univerze Johns Hopkins pravi, da vstopamo v novo dobo.

Obsežna študija: Visoko predelana hrana ogroža zdravje in organe
zdravstvo tehnologija
Obsežna študija: Visoko predelana hrana ogroža zdravje in organe

pred dvema urama

Obsežna študija, objavljena v reviji 'Lanset', je pokazala, da visoko predelana hrana (UPF) škoduje vsem glavnim organom človeškega telesa in predstavlja resno grožnjo globalnemu zdravju. Industrijsko predelana hrana je nevarna za zdravje.

Strokovnjaki opozarjajo, da proizvajalci visoko predelane hrane izkoriščajo minimiziranje škode za zdravje po zgledu tobačne industrije
posel zdravstvo
Strokovnjaki opozarjajo, da proizvajalci visoko predelane hrane izkoriščajo minimiziranje škode za zdravje po zgledu tobačne industrije

19. nov 0:56

Nova serija člankov, ki jo je napisalo 43 strokovnjakov za prehrano, razkriva, da visoko predelana hrana prispeva k svetovni debelosti, kroničnim boleznim in prezgodnji smrti. Kljub temu prehrambena industrija agresivno trži nove in obstoječe izdelke v tej kategoriji, da bi ustvarila ogromne dobičke, pri čemer se poslužuje strategij, podobnih tistim, ki jih je uporabljala tobačna industrija.

Entitete in sentiment

Entiteta Sentiment
Shiitake nevtralno

Zakaj je novica relevantna za Slovenijo

Čeprav ne gre za izjemno pomembno novico, je tema prehrane in zdravja relevantna za prebivalce Slovenije, saj se veliko ljudi zanima za zdravo življenje in nove trende v prehrani.