Sydney razkriva najboljši krompirček in obujeni toast s kozicami: Kulinarični trendi leta 2025
Objavljeno: 21. 12. 2025 19:56
Podelitev nagrad Good Food Cap za leto 2025 v Sydneyju razkriva kulinarične trende, ki so zaznamovali leto, vključno s priljubljenimi testeninami, izjemnimi pijačami, obilico juh, prevelikimi sendviči ter posebej izpostavljenim najboljšim krompirčkom in obujenim toastom s kozicami.
Viri imajo različne politične orientacije in preference, prav tako tipe poročanja.
Vsak vir lahko poroča na več različnih načinov (objavljanje novic, intervjuji, itn.
Ni nujno, da so viri vedno zanesljivi. Če je vir kdaj v preteklosti širil dezinformacije ali propagando,
je to navedeno, vendar to ne pomeni samodejno, da je ta novica lažna.
Prav tako ni nujno, da so viri z določeno politično orientacijo vedno pristranski v poročanju.
Število kvadratkov prikazuje, koliko virov v tej novici ima določeno značilnost.
Letne nagrade Good Food CAP so v avstralski zvezni državi Viktorija izpostavile najnovejše trende v gostinstvu, od inovativnih uniform zaposlenih do pop-up restavracij in domačih omak.
V prenovljeni rotacijski restavraciji v Sydneyjevem stolpu, ki je bila nekoč turistična past, Mark Best ponuja nov meni. Ta vključuje jedi, kot so 'ribje mleko', žar pena, ostrige in odličen ocvrt krompirček.
Good Food je bil navdušen nad zvitkom s slanino in jajcem, popolnoma uravnoteženim zavitkom in prigrizki, ki so pritegnili pozornost v dveh najbolj vročih novih restavracijah leta v Victorii.
Po podatkih Grubhuba so se ameriški potrošniki leta 2025 osredotočili na prehrano in se posvetili 'Foodmaxxing'-u, pri čemer so pri obrokih, prigrizkih, pijačah in naročilih živil iskali največjo hranilno vrednost.
Hood Street Bistro v Hamiltonu je predstavil nov meni in pridobil polno licenco za prodajo alkohola, s čimer odpira novo poglavje ponudbe hrane in pijače. Strokovnjaki za viski pa priporočajo nenavadno kombinacijo s prigrizkom za 49 penijev. Poleg tega je bil predstavljen adventni koledar s pločevinkami koktajlov.
V Geelongu in na Surf Coast so objavili izbor najboljših krajev za hrano in pijačo leta 2026. Vodnik ponuja pregled vinskih barov, pekarn in restavracij, ki ponujajo raznolike kulinarične izkušnje v tej hitro razvijajoči se regiji Avstralije.
Članek opisuje kulinarične trende v Sydneyju, ki niso neposredno povezani s Slovenijo, vendar lahko ponudijo vpogled v globalne trende.
Spletno mesto apdejt.si je ljubiteljski projekt,
ki se nenehno spreminja in nadgrajuje, zato nam spremljanje analitike veliko pomeni.
O piškotih in zasebnosti
Spletno mesto uporablja piškote za zbiranje anonimiziranih podatkov o obiskanosti, za nekatere nastavitve
in za pravilno delovanje oglaševanja. Podatki nam pomagajo razumeti, kako izboljšati spletno mesto.
Za shranjevanje piškotov je potrebno vaše dovoljenje. Če kliknete Sprejmi,
s tem dovolite uporabo piškotov za nastavitve, analitiko in oglaševanje. Če ne želite piškotov za oglaševanje,
kliknite Spremeni nastavitve in izberite dovoljene kategorije.
Nujno potrebnih piškotov ni mogoče izklopiti. Če ne želite sodelovati v merjenju statistike obiskanosti,
vam priporočamo, da zapustite to stran. Obiščete lahko npr.
arhiv citatov Zlopamtilo.si ali pa
iskalnik sinonimov Kontekst.io
Več informacij o piškotkih, hrambi podatkov in zasebnosti najdete na strani o
zasebnosti. Za razlago o označevanju
verodostojnosti virov preberite vizitko.
Nastavitve piškotkov
Tu lahko vklopite ali izklopite oglaševalske piškote. Nujno potrebnih ni mogoče izklopiti.