Jesenske spremembe: Kratke frizure in cvetlični aranžmaji za osvežitev
Objavljeno: 14. 9. 2025 13:05
Jesen prinaša čas prenove, vključno z lepotnimi rutinami. Po poletnem obdobju, ki lase pogosto izpostavlja soncu in soli, je jesen idealna za osvežitev s kratkimi frizurami, ki so že nekaj sezon v trendu. Hkrati pa vrtove in šopke krasijo dalije, cinije in sončnice, ki s svojimi toplimi barvami prinašajo veselje v jesenske dni.
Viri imajo različne politične orientacije in preference, prav tako tipe poročanja.
Vsak vir lahko poroča na več različnih načinov (objavljanje novic, intervjuji, itn.
Ni nujno, da so viri vedno zanesljivi. Če je vir kdaj v preteklosti širil dezinformacije ali propagando,
je to navedeno, vendar to ne pomeni samodejno, da je ta novica lažna.
Prav tako ni nujno, da so viri z določeno politično orientacijo vedno pristranski v poročanju.
Število kvadratkov prikazuje, koliko virov v tej novici ima določeno značilnost.
S koledarskim začetkom jeseni, ki sovpada z jesenskim enakonočjem, prihaja do spremembe vremena. V Sloveniji se obetajo padavine in nevihte, predvsem sredi tedna, ob koncu tedna pa bo prišlo do občutne ohladitve.
Vrtičkarji jeseni pripravljajo visoke grede za sajenje jesenskega česna in čebulčka. Medtem ko je septembra izbira vrtnin za sajenje še velika, se do novembra zmanjša predvsem na omenjene jesenske sorte.
Članki na portalih Odprta kuhinja in Slovenske novice poudarjajo, da je bučna juha v slovenskih kuhinjah postala simbol jeseni. Opisujejo jo kot toplo in okusno jed, ki mnoge spominja na otroštvo in dom.
Članki s spletnih strani slovenskih medijev poudarjajo, da je jesen ključni čas za pripravo vrta na prihajajočo sezono. Dela na vrtu v tem obdobju niso počitek, temveč nujna opravila, ki zagotavljajo uspešno rast rastlin v naslednjem letu.
Deichmann je predstavil novo kolekcijo obutve za jesen/zimo 2025, ki poudarja raznolikost, individualnost in kontraste. Predstavitev je potekala v prijetnem ambientu, ki je združil modo, naravo in umetnost.
Spletne strani delo.si, odprtakuhinja.delo.si in slovenskenovice.si bralcem ponujajo ideje za tedenski jedilnik, ki vključuje tako domače klasike kot inovativne recepte. Med predlogi so pašta fižol in kremna porova juha s pečenim česnom.
Članki se nanašajo na modne in lepotne trende, ki so relevantni za življenje v Sloveniji.
Spletno mesto apdejt.si je ljubiteljski projekt,
ki se nenehno spreminja in nadgrajuje, zato nam spremljanje analitike veliko pomeni.
O piškotih in zasebnosti
Spletno mesto uporablja piškote za zbiranje anonimiziranih podatkov o obiskanosti, za nekatere nastavitve
in za pravilno delovanje oglaševanja. Podatki nam pomagajo razumeti, kako izboljšati spletno mesto.
Za shranjevanje piškotov je potrebno vaše dovoljenje. Če kliknete Sprejmi,
s tem dovolite uporabo piškotov za nastavitve, analitiko in oglaševanje. Če ne želite piškotov za oglaševanje,
kliknite Spremeni nastavitve in izberite dovoljene kategorije.
Nujno potrebnih piškotov ni mogoče izklopiti. Če ne želite sodelovati v merjenju statistike obiskanosti,
vam priporočamo, da zapustite to stran. Obiščete lahko npr.
arhiv citatov Zlopamtilo.si ali pa
iskalnik sinonimov Kontekst.io
Več informacij o piškotkih, hrambi podatkov in zasebnosti najdete na strani o
zasebnosti. Za razlago o označevanju
verodostojnosti virov preberite vizitko.
Nastavitve piškotkov
Tu lahko vklopite ali izklopite oglaševalske piškote. Nujno potrebnih ni mogoče izklopiti.