Soja: Več kot le omaka in tofu, vsestranska uporaba v kulinariki
življenjski slog

Soja: Več kot le omaka in tofu, vsestranska uporaba v kulinariki

Nemški spletni portali aachener-zeitung.de in ksta.de so pisali o vsestranskosti sojinega zrna, ki ponuja veliko več kot le sojino omako in tofu. Izpostavljajo različne možnosti uporabe sojinih izdelkov v domači kuhinji, ki omogočajo pripravo kremasto-oreščkastih, poletno-svežih ali pikantnih jedi. S pomočjo soje je mogoče v kulinariko vnesti raznolikost, saj se lahko uporablja v fermentirani, sveži ali celo ocvrto obliki.

Izvorni članki

Mehr als Sojasoße und Tofu: Was die Sojabohne alles kann
Mehr als Sojasoße und Tofu: Was die Sojabohne a...
aachener-zeitung.de | 28. 7. 2025 22:09

Entitete in sentiment

Entiteta Sentiment
Sojino zrno Pozitivno
Sojina omaka nevtralno
Tofu nevtralno

Zakaj je novica relevantna za Slovenijo

Čeprav so članki objavljeni v Nemčiji, je tematika soje in njene uporabe v kulinariki splošno relevantna in lahko zanima slovenske bralce, ki iščejo nove kulinarične ideje.