Chef Richard Abou Zaki odprl pop-up restavracijo Retroscena v Romuniji s kulinaričnim spektaklom
zabava življenjski slog

Chef Richard Abou Zaki odprl pop-up restavracijo Retroscena v Romuniji s kulinaričnim spektaklom

V Romuniji je chef Richard Abou Zaki, znan tudi kot sodnik v oddaji Chefi la cuțite, včeraj na posestvu Domeniul Știrbey odprl prvi pop-up z Michelinovo zvezdo v državi, Retroscena. Večer, ob spremljavi Vivaldijeve glasbe, je bil posvečen kulinarični umetnosti, kjer je Zaki s svojo ekipo pripravil izjemno kulinarično predstavo, pri čemer ni bila prepuščena naključju nobena podrobnost, gostje pa so uživali v spektaklu okusov in čustev.

Izvorni članki

Podobni članki

Francozi pozvani k delitvi izkušenj s prijetnimi obroki
družba življenjski slog
Francozi pozvani k delitvi izkušenj s prijetnimi obroki

13. nov 13:06

Po obdobju covida-19 Francozi iščejo načine za povezovanje ob obrokih, bodisi doma bodisi v restavracijah. Pozvani so k delitvi svojih izkušenj s prijetnimi obroki, kot so fondi, raclette ali prigrizki, ki spodbujajo druženje.

Prebivalci Podgorice, vključno s predsednikom Milatovićem, nasprotujejo odprtju restavracije s hitro hrano
gospodarstvo lokalne novice
Prebivalci Podgorice, vključno s predsednikom Milatovićem, nasprotujejo odprtju restavracije s hitro hrano

15. nov 22:04

Prebivalci stavbe v Podgorici, kjer živi tudi črnogorski predsednik Jakov Milatović z družino, nasprotujejo odprtju restavracije s hitro hrano v njihovi neposredni bližini. Milatović podpira stanovalce, ki menijo, da soseska ni primerna za takšno dejavnost, in trdi, da lastnik lokala izvaja pritisk nanje. Lastnik lokala, Blečić, zagotavlja, da bo vse potekalo skladno s predpisi.

Entitete in sentiment

Entiteta Sentiment
Richard Abou Zaki Pozitivno
Retroscena nevtralno
Domeniul Știrbey nevtralno
Romunija nevtralno
Chefi la cuțite nevtralno
Vivaldi nevtralno
Michelin Pozitivno

Zakaj je novica relevantna za Slovenijo

Novica je posredno povezana s Slovenijo, saj lahko vpliva na trende v kulinariki in zanimanje za vrhunske restavracije, vendar ni ključnega pomena za življenje v Sloveniji.