Teden restavracij 2025 obeta vrhunsko kulinarično doživetje v Sloveniji
življenjski slog družba

Teden restavracij 2025 obeta vrhunsko kulinarično doživetje v Sloveniji

Jeseni 2025 bo Slovenija ponovno gostila Teden restavracij, nacionalni kulinarični dogodek, ki poudarja lokalno in odgovorno kulinariko. V sklopu tedna bo potekalo tudi nepozabno kulinarično doživetje z Ano Roš.

Izvorni članki

Podobni članki

Na vlakih delili med in jabolka za ozaveščanje o pomenu lokalne hrane
industrija gospodarstvo
Na vlakih delili med in jabolka za ozaveščanje o pomenu lokalne hrane

17. nov 12:05

V Sloveniji se je začel Teden slovenske hrane, v sklopu katerega Čebelarska zveza Slovenije, Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije, Zveza slovenske podeželske mladine in Slovenske železnice izvajajo skupno akcijo »Lokalna hrana na vlakih«. Namen akcije je ozaveščanje potrošnikov o pomenu domače hrane in spodbujanje k nakupu slovenskih živil. Potnikom delijo jabolka in med.

Hrana in brezalkoholne pijače v desetih letih dražje za polovico
gospodarstvo
Hrana in brezalkoholne pijače v desetih letih dražje za polovico

14. nov 14:05

Cene hrane in brezalkoholnih pijač so se v Sloveniji v zadnjem desetletju močno povečale. Oktobra letos so bile cene za 50 odstotkov višje od povprečja v letu 2015. V primerjavi z lanskim oktobrom se je hrana podražila za 6,8 odstotka, pri čemer sta se najbolj podražila govedina in kava, za približno 30 odstotkov, kažejo podatki državnega statističnega urada.

Lado Bizovičar in Magnifico otvorila sezono oddaje Na žaru
zabava mediji
Lado Bizovičar in Magnifico otvorila sezono oddaje Na žaru

17. nov 11:05

Po več letih se je na POP TV in VOYO vrnila oddaja Na žaru z Ladom Bizovičarjem. V razprodani dvorani Gospodarskega razstavišča je Bizovičar gostil Roberta Pešuta – Magnifica. Magnifico je priznal, da ga je pred dogodkom "stiskalo".

Entitete in sentiment

Entiteta Sentiment
Ana Roš zelo pozitivno
Slovenija Pozitivno
Teden restavracij Pozitivno
Jaz by Ana Roš nevtralno

Zakaj je novica relevantna za Slovenijo

Teden restavracij je pomemben dogodek za slovensko kulinariko in turizem, ki spodbuja lokalno ponudbo in privablja obiskovalce.