Teden restavracij 2025 obeta vrhunsko kulinarično doživetje v Sloveniji
Objavljeno: 8. 10. 2025 11:05
Jeseni 2025 bo Slovenija ponovno gostila Teden restavracij, nacionalni kulinarični dogodek, ki poudarja lokalno in odgovorno kulinariko. V sklopu tedna bo potekalo tudi nepozabno kulinarično doživetje z Ano Roš.
Viri imajo različne politične orientacije in preference, prav tako tipe poročanja.
Vsak vir lahko poroča na več različnih načinov (objavljanje novic, intervjuji, itn.
Ni nujno, da so viri vedno zanesljivi. Če je vir kdaj v preteklosti širil dezinformacije ali propagando,
je to navedeno, vendar to ne pomeni samodejno, da je ta novica lažna.
Prav tako ni nujno, da so viri z določeno politično orientacijo vedno pristranski v poročanju.
Število kvadratkov prikazuje, koliko virov v tej novici ima določeno značilnost.
V Novi Gorici in Gorici je potekal kulturno-kulinarični festival Brezmejni okusi, posebna izdaja festivala Okusi ob meji v sklopu Evropske prestolnice kulture 2025 (EPK). Od petka, 26. septembra, do nedelje, 28. septembra, so obiskovalci lahko uživali v bogatem dnevnem dogajanju in večernih zabavah na obeh straneh meje.
V Sloveniji bo tretji teden novembra že drugič zapored potekal teden slovenske hrane. Cilj dogodka je poudariti pomembnost lokalne hrane in ozaveščati o prednostih uživanja slovenskih živil. Novost letošnjega leta je deljenje slovenskega medu in jabolk potnikom na vlakih.
Spletni portali delo.si, odprtakuhinja.delo.si in slovenskenovice.si predstavljajo tedenski jedilnik, ki vključuje preproste jesenske recepte. Poudarek je na uporabi sezonskih sestavin, kot so buča, sladki krompir, korenček in ribe, s ciljem ustvariti domače in okusne jedi, ki združujejo toplino in svežino jeseni.
Bratu Bužinel, ustvarjalca profila Winebrothers, sta na Instagramu delila mnenja gostincev o strankah, ki same pospravijo krožnike v restavraciji. Gostinci imajo različna mnenja o tem vedenju.
Letošnji Teden slovenske hrane poteka med 17. in 23. novembrom 2025. Letošnji slogan tradicionalnega slovenskega zajtrka je bil 'Moja izbira je slovenska hrana'. Teden se je začel z akcijo 'Lokalna hrana na vlakih'.
Teden restavracij je pomemben dogodek za slovensko kulinariko in turizem, ki spodbuja lokalno ponudbo in privablja obiskovalce.
Spletno mesto apdejt.si je ljubiteljski projekt,
ki se nenehno spreminja in nadgrajuje, zato nam spremljanje analitike veliko pomeni.
O piškotih in zasebnosti
Spletno mesto uporablja piškote za zbiranje anonimiziranih podatkov o obiskanosti, za nekatere nastavitve
in za pravilno delovanje oglaševanja. Podatki nam pomagajo razumeti, kako izboljšati spletno mesto.
Za shranjevanje piškotov je potrebno vaše dovoljenje. Če kliknete Sprejmi,
s tem dovolite uporabo piškotov za nastavitve, analitiko in oglaševanje. Če ne želite piškotov za oglaševanje,
kliknite Spremeni nastavitve in izberite dovoljene kategorije.
Nujno potrebnih piškotov ni mogoče izklopiti. Če ne želite sodelovati v merjenju statistike obiskanosti,
vam priporočamo, da zapustite to stran. Obiščete lahko npr.
arhiv citatov Zlopamtilo.si ali pa
iskalnik sinonimov Kontekst.io
Več informacij o piškotkih, hrambi podatkov in zasebnosti najdete na strani o
zasebnosti. Za razlago o označevanju
verodostojnosti virov preberite vizitko.
Nastavitve piškotkov
Tu lahko vklopite ali izklopite oglaševalske piškote. Nujno potrebnih ni mogoče izklopiti.