Restavracija De Librije obdržala tri Michelinove zvezdice po smrti chefa Jonnieja Boerja
družba kultura življenjski slog

Restavracija De Librije obdržala tri Michelinove zvezdice po smrti chefa Jonnieja Boerja

6. okt 10:28

Restavracija De Librije v Zwolleju je obdržala svoje tri Michelinove zvezdice tudi po smrti chefa Jonnieja Boerja, kar so objavili na sejmu BBB v Maastrichtu. Nelson Tanate in Thérèse Boer sta poudarila, da sta storila vse, da bi ohranila standard restavracije. Po podelitvi Michelinovih zvezdic je vdova pokojnega kuharja izrazila močna čustva.

Restavracija De Librije v Zwolleju na Nizozemskem je obdržala svoje tri Michelinove zvezdice tudi po smrti chefa in solastnika Jonnieja Boerja. Razglasitev je bila objavljena na sejmu BBB v Maastrichtu. Restavracija ima tri zvezdice od leta 2004 in je že vrsto let edina restavracija na Nizozemskem s to oceno. Na sejmu so se spomnili tudi preminulega kuharskega mojstra.

Izvorni članki

Podobni članki

Prebivalci Podgorice, vključno s predsednikom Milatovićem, nasprotujejo odprtju restavracije s hitro hrano
gospodarstvo lokalne novice
Prebivalci Podgorice, vključno s predsednikom Milatovićem, nasprotujejo odprtju restavracije s hitro hrano

15. nov 22:04

Prebivalci stavbe v Podgorici, kjer živi tudi črnogorski predsednik Jakov Milatović z družino, nasprotujejo odprtju restavracije s hitro hrano v njihovi neposredni bližini. Milatović podpira stanovalce, ki menijo, da soseska ni primerna za takšno dejavnost, in trdi, da lastnik lokala izvaja pritisk nanje. Lastnik lokala, Blečić, zagotavlja, da bo vse potekalo skladno s predpisi.

César Troisgros imenovan za kuharja leta 2026 po izboru Gault et Millau
življenjski slog
César Troisgros imenovan za kuharja leta 2026 po izboru Gault et Millau

18. nov 0:05

Francoski kuhar César Troisgros, naslednik znane družinske linije in vodja restavracije Bois sans feuilles v Ouchesu, je bil razglašen za kuharja leta 2026 s strani vodnika Gault et Millau. Troisgros je predstavnik četrte generacije kuharske družine, ki je prejela tri Michelinove zvezdice.

V Rostocku se razvnela razprava o tikanju gostov v gostinskih lokalih
družba posel
V Rostocku se razvnela razprava o tikanju gostov v gostinskih lokalih

13. nov 16:06

V nekaterih restavracijah in kavarnah v Rostocku je tikanje gostov del poslovne filozofije, kar pa ni všeč vsem. Prebivalec Rostocka Manfred Schütte meni, da je to nevljudno in nespoštljivo. O tem so se oglasili tudi gostinci in gosti v Rostocku in Warnemünde.

Umrla je turška pevka Muazzez Abacı v starosti 78 let
zabava glasba
Umrla je turška pevka Muazzez Abacı v starosti 78 let

12. nov 19:10

V starosti 78 let je umrla znana turška pevka tradicionalne glasbe Muazzez Abacı. Pevka je pretekli teden v Združenih državah Amerike doživela srčni infarkt, njeno smrt pa je potrdil njen menedžer.

V Dunaju aretirali gosta restavracije zaradi neplačanega računa
kriminal gospodarstvo
V Dunaju aretirali gosta restavracije zaradi neplačanega računa

18. nov 13:56

V restavraciji hotela v Dunaju je bil aretiran 35-letni Francoz, ki si je privoščil obrok, vključno s špageti, krompirčkom s tartufi in šestimi koktajli, a ni želel plačati računa v višini približno 200 evrov. Poskušal je račun prenesti na hotelsko sobo, v kateri ni bil nastanjen.

Entitete in sentiment

Entiteta Sentiment
Restavracija De Librije nevtralno
Jonnie Boer nevtralno
Michelin nevtralno
BBB Maastricht nevtralno
Nizozemska nevtralno
Aimo Moroni nevtralno
Nadia Giuntoli nevtralno
Il Luogo di Aimo e Nadia nevtralno
Milano nevtralno
Ambrogino d'oro nevtralno

Zakaj je novica relevantna za Slovenijo

Novica ni posebej pomembna za Slovenijo, saj se nanaša na restavracijo na Nizozemskem, vendar je lahko zanimiva za ljubitelje kulinarike.