Peposo: toskanski golaž z vinom in poprom osvaja gurmane
12. nov 8:05
Recept za peposo, toskanski golaž, ki ga odlikujejo govedina, vino, poper in česen, ponuja avtentičen okus Toskane in predstavlja slastno alternativo klasičnemu golažu.
Objavljeno: 6. 11. 2025 13:07
Nova čokolada z izjemno kremasto teksturo in bogato aromo je na voljo, ki obljublja užitek in spodbudo za preložitev načrtovane diete.
12. nov 8:05
Recept za peposo, toskanski golaž, ki ga odlikujejo govedina, vino, poper in česen, ponuja avtentičen okus Toskane in predstavlja slastno alternativo klasičnemu golažu.
18. nov 14:56
Inštitut za nutricionistiko pred mednarodnim dnevom polnozrnatih žit opozarja na premajhen vnos vlaknin pri Slovencih in svetuje zamenjavo belega kruha s polnozrnatim, ki jih vsebuje trikrat več. Raziskava tudi opozarja na zavajanje kupcev pri označevanju kruha.
18. nov 8:06
Tina Maze je te dni kuhala čudovito marmelado iz mandarin. Ker ne more zapustiti svojih navad, je poiskala izviren sicilijanski recept za pripravo te poslastice.
13. nov 16:06
Uprava za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin (UVHVVR) je po informacijah o prisotnosti paracetamola v surovini za proizvodnjo kislih kumaric izvedla testiranja v trgovskih verigah, skladiščih in pri distributerjih. V odvzetih vzorcih kislih kumaric in druge vložene zelenjave niso odkrili prisotnosti paracetamola. Ugotovitve kažejo, da ni šlo za splošno razširjeno onesnaženje, temveč za posamičen primer.
18. nov 16:57
Članek opisuje učinkovite načine za zorenje in dolgotrajno shranjevanje kivija doma. Poudarja, kdaj je kivi primeren za mehčanje, kako ga pravilno hraniti v kleti in kako preprečiti njegovo prezgodnje zorenje, da bi ohranili celotno zalogo svežo več mesecev.
17. nov 10:05
Supernova Ljubljana Rudnik se pripravlja na Črni petek, kjer obljubljajo bogate nagrade in izjemne popuste. Kupce vabijo, da pripravijo sezname želja in se prepustijo nakupovalni vročici.
Novica o novi čokoladi je relevantna za potrošnike v Sloveniji, ki jih zanima ponudba hrane in sladkarij.