Ker slika ni na voljo, prikazujemo umetniško delo.
Sredina
Zanesljiv vir Verified Propaganda
življenjski slog
Sredina
Zanesljiv vir Verified Propaganda

Recept dneva: skrivna sestavina poživi bučno juho

Štirje članki s spletnih strani delo.si, slovenskeknovice.si in odprtakuhinja.delo.si poročajo o receptu za bučno juho, ki ji je treba dodati nekaj kislega, da se poživi njen okus.

Izvorni članki

Bučna juha s skrivno sestavino za še več okusa
Bučna juha s skrivno sestavino za še več okusa
slovenskenovice.si | 22. 10. 2025 5:30
Bučna juha s skrivno sestavino za še več okusa
Bučna juha s skrivno sestavino za še več okusa
odprtakuhinja.delo.si | 22. 10. 2025 3:02

Lastnosti poročanja virov

Viri imajo različne politične orientacije in preference, prav tako tipe poročanja. Vsak vir lahko poroča na več različnih načinov (objavljanje novic, intervjuji, itn. Ni nujno, da so viri vedno zanesljivi. Če je vir kdaj v preteklosti širil dezinformacije ali propagando, je to navedeno, vendar to ne pomeni samodejno, da je ta novica lažna. Prav tako ni nujno, da so viri z določeno politično orientacijo vedno pristranski v poročanju.

Število kvadratkov prikazuje, koliko virov v tej novici ima določeno značilnost.

Tip poročanja

poročanje o novicah:
mnenja in komentarji:
reportaže:
analize:
preiskovalno novinarstvo:
nasveti:
kronika:

Zanesljivost

zanesljiv:

Politična orientacija

sredina:
leva sredina:
neznano:

Politične preference

liberalen:
progresiven:
neznano:
populističen:

Neodvisnost

neodvisen:
odvisen:

Objektivnost

nepristranski:
pristranski:

Več o ocenjevanju virov.

Zakaj je novica relevantna za Slovenijo

Članki obravnavajo recept za bučno juho, kar je sicer zanimivo, vendar ne vpliva bistveno na življenje v Sloveniji.

Podobni članki

Recept za bučno juho očara Slovence vsako jesen
življenjski slog
Recept za bučno juho očara Slovence vsako jesen

12. sep 10:05

Članki na portalih Odprta kuhinja in Slovenske novice poudarjajo, da je bučna juha v slovenskih kuhinjah postala simbol jeseni. Opisujejo jo kot toplo in okusno jed, ki mnoge spominja na otroštvo in dom.

Paprike in gomoljna zelenjava v ospredju kulinaričnih dvobojev
življenjski slog
Paprike in gomoljna zelenjava v ospredju kulinaričnih dvobojev

4. nov 9:07

V kuhinji se odvija dvoboj paprik, kjer se rumena, rdeča in zelena paprika potegujejo za naziv zmagovalke na krožniku. Vsaka barva ima svoje značilnosti: rdeča je sladka in mesnata, rumena svilnata in blaga, zelena pa živa in rahlo travnata. Poleg paprik je v ospredju tudi gomoljna zelenjava, ki jo lahko hrustljavo zapečemo v pečici. Gomoljna zelenjava, kot so zelena, koleraba, pastinak, korenček in rdeča pesa, je lahko priloga ali glavna jed.

Tedenski jedilnik ponuja klasike in nove ideje za vsak dan
življenjski slog
Tedenski jedilnik ponuja klasike in nove ideje za vsak dan

20. okt 9:05

Spletne strani delo.si, odprtakuhinja.delo.si in slovenskenovice.si bralcem ponujajo ideje za tedenski jedilnik, ki vključuje tako domače klasike kot inovativne recepte. Med predlogi so pašta fižol in kremna porova juha s pečenim česnom.

Zakaj je novica relevantna za Slovenijo

Članki obravnavajo recept za bučno juho, kar je sicer zanimivo, vendar ne vpliva bistveno na življenje v Sloveniji.