Ajdovi štruklji s skuto: Slovenska kulinarična klasika
življenjski slog

Ajdovi štruklji s skuto: Slovenska kulinarična klasika

Članki predstavljajo ajdove štruklje s skuto kot slovensko specialiteto in kulinarično klasiko. Poudarjajo, da so zelo nasitni in se lahko postrežejo kot glavna jed.

Izvorni članki

Ajdovi štruklji s skuto – prava domača klasika bo tako vedno uspela (VIDEO)
Ajdovi štruklji s skuto – prava domača klasika ...
slovenskenovice.si | 11. 10. 2025 6:26
Ajdovi štruklji s skuto – prava domača klasika bo tako vedno uspela (VIDEO)
Ajdovi štruklji s skuto – prava domača klasika ...
odprtakuhinja.delo.si | 11. 10. 2025 4:05

Podobni članki

Nasveti za pripravo krvavic: kako preprečiti pokanje med peko
življenjski slog
Nasveti za pripravo krvavic: kako preprečiti pokanje med peko

19. nov 8:56

Ljubitelji krvavic imajo različne trike za peko te tradicionalne jedi, vključno s tem, da pečica ne sme biti prevroča. V Sloveniji poznamo več vrst krvavic, nekatere so polnjene s proseno kašo, druge pa z žemljami, ječmenovo kašo ali rižem.

Na vlakih delili med in jabolka za ozaveščanje o pomenu lokalne hrane
industrija gospodarstvo
Na vlakih delili med in jabolka za ozaveščanje o pomenu lokalne hrane

17. nov 12:05

V Sloveniji se je začel Teden slovenske hrane, v sklopu katerega Čebelarska zveza Slovenije, Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije, Zveza slovenske podeželske mladine in Slovenske železnice izvajajo skupno akcijo »Lokalna hrana na vlakih«. Namen akcije je ozaveščanje potrošnikov o pomenu domače hrane in spodbujanje k nakupu slovenskih živil. Potnikom delijo jabolka in med.

Zakaj je novica relevantna za Slovenijo

Ajdovi štruklji so tradicionalna slovenska jed, zato je recept zanje relevanten za življenje v Sloveniji.