Znana restavracija Nastrium v Helmondu zapira svoja vrata
posel življenjski slog

Znana restavracija Nastrium v Helmondu zapira svoja vrata

Znani kuhar Djailany van de Laarschot je po nekaj težkih letih prisiljen zapreti svojo restavracijo Nastrium v Helmondu na Mierlosewegu. Kot pravi, je v »žalovanju« zaradi te odločitve, saj restavracija nima več prihodnosti.

Podobni članki

V Rostocku se razvnela razprava o tikanju gostov v gostinskih lokalih
družba posel
V Rostocku se razvnela razprava o tikanju gostov v gostinskih lokalih

13. nov 16:06

V nekaterih restavracijah in kavarnah v Rostocku je tikanje gostov del poslovne filozofije, kar pa ni všeč vsem. Prebivalec Rostocka Manfred Schütte meni, da je to nevljudno in nespoštljivo. O tem so se oglasili tudi gostinci in gosti v Rostocku in Warnemünde.

V Nijmegenu poskus kraje v restavraciji preprečil mož lastnice
kriminal lokalne novice
V Nijmegenu poskus kraje v restavraciji preprečil mož lastnice

16. nov 22:04

V Nijmegenu je restavracija Tamane Sakhizada že drugič postala tarča tatov. Po poskusu kraje denarja iz blagajne leta 2023, je tokrat poskušal tat ukrasti napitnino, a ga je pri tem ustavil lastničin mož. Pred poskusom kraje so prejeli sumljiv telefonski klic.

Prebivalci Podgorice, vključno s predsednikom Milatovićem, nasprotujejo odprtju restavracije s hitro hrano
gospodarstvo lokalne novice
Prebivalci Podgorice, vključno s predsednikom Milatovićem, nasprotujejo odprtju restavracije s hitro hrano

15. nov 22:04

Prebivalci stavbe v Podgorici, kjer živi tudi črnogorski predsednik Jakov Milatović z družino, nasprotujejo odprtju restavracije s hitro hrano v njihovi neposredni bližini. Milatović podpira stanovalce, ki menijo, da soseska ni primerna za takšno dejavnost, in trdi, da lastnik lokala izvaja pritisk nanje. Lastnik lokala, Blečić, zagotavlja, da bo vse potekalo skladno s predpisi.

Entitete in sentiment

Entiteta Sentiment
Djailany van de Laarschot nevtralno
Nastrium Negativno
Helmond nevtralno

Zakaj je novica relevantna za Slovenijo

Novica je relevantna za kulinariko, a ne vpliva neposredno na življenje v Sloveniji.