Japonska metoda sušenja kakija hošigaki za slajši okus
16. nov 8:07
Predstavljen je naravni postopek sušenja kakija po japonski metodi hošigaki, ki trpkim sadežem podari sladkost in izjemen okus.
Objavljeno: 18. 10. 2025 8:04
Spletni portali slovenskenovice.si in odprtakuhinja.delo.si poročata o preprosti sladici brez peke: plazma kockah z makom in belo čokolado. Ta mehka, sočna in aromatična sladica spominja na bajadero.
16. nov 8:07
Predstavljen je naravni postopek sušenja kakija po japonski metodi hošigaki, ki trpkim sadežem podari sladkost in izjemen okus.
19. nov 7:56
Članki predstavljajo kremasto polento kot nasitno in okusno jed, idealno kot priloga k mesu, enolončnicam ali zelenjavi. Poudarjeno je, da je recept preprost in omogoča pripravo polente, ki spominja na tisto iz italijanskih tratorij.
17. nov 10:05
McDonald's je razkril informacije o svojih dobaviteljih in sestavinah, ki jih uporablja pri pripravi svojih ikoničnih jedi, kot so Big Mac in krompirček. S tem želi podjetje zagotoviti večjo transparentnost glede izvora in kakovosti surovin.
19. nov 8:56
Ljubitelji krvavic imajo različne trike za peko te tradicionalne jedi, vključno s tem, da pečica ne sme biti prevroča. V Sloveniji poznamo več vrst krvavic, nekatere so polnjene s proseno kašo, druge pa z žemljami, ječmenovo kašo ali rižem.
18. nov 8:06
Tina Maze je te dni kuhala čudovito marmelado iz mandarin. Ker ne more zapustiti svojih navad, je poiskala izviren sicilijanski recept za pripravo te poslastice.
17. nov 10:05
Belorusinja Arina Sabalenka bo zasedala prvo mesto na svetovni lestvici ženskega tenisa tudi ob koncu leta. Iga Swiatek iz Poljske in Američanka Coco Gauff ji sledita na drugem in tretjem mestu. Kaja Juvan je edina slovenska tenisačica, ki se je uvrstila med najboljših sto, trenutno zaseda 98. mesto.
Recept za sladico je relevanten za ljudi v Sloveniji, ki jih zanima kulinarika in priprava sladic.