Kdaj je treba olupiti buče: nasveti za pripravo
življenjski slog

Kdaj je treba olupiti buče: nasveti za pripravo

Članki s spletnih strani slovenskennovice.si in odprtakuhinja.delo.si pojasnjujejo, kdaj je pri pripravi buč potrebno odstraniti lupino. Poudarjajo, da si pri pripravi tega živila pogosto po nepotrebnem otežujemo delo.

Izvorni članki

Enkrat za vselej: buče – kdaj jih olupimo
Enkrat za vselej: buče – kdaj jih olupimo
slovenskenovice.si | 25. 9. 2025 6:30
Enkrat za vselej: buče – kdaj jih olupimo
Enkrat za vselej: buče – kdaj jih olupimo
odprtakuhinja.delo.si | 25. 9. 2025 6:23

Podobni članki

Nasveti za pripravo krvavic: kako preprečiti pokanje med peko
življenjski slog
Nasveti za pripravo krvavic: kako preprečiti pokanje med peko

19. nov 8:56

Ljubitelji krvavic imajo različne trike za peko te tradicionalne jedi, vključno s tem, da pečica ne sme biti prevroča. V Sloveniji poznamo več vrst krvavic, nekatere so polnjene s proseno kašo, druge pa z žemljami, ječmenovo kašo ali rižem.

Prihodnji teden se obeta občutno ohlajenje s padavinami in možnostjo snega do nižin
vreme
Prihodnji teden se obeta občutno ohlajenje s padavinami in možnostjo snega do nižin

13. nov 11:06

Vremenoslovci napovedujejo občutno ohladitev prihodnji teden, s temperaturami, ki bodo padle za približno 10 stopinj Celzija. Po daljšem obdobju brez padavin se obeta sprememba vremena s pogostimi padavinami od sobote naprej. Hladen zrak iz severne Evrope bo spustil mejo sneženja zelo nizko, zato obstaja možnost, da bo sneg pobelil tudi nižine. Kljub temu je bilo jutro zelo toplo, na Babnem Polju so izmerili 11 stopinj Celzija.

Zakaj je novica relevantna za Slovenijo

Nasveti za pripravo buč so relevantni za prebivalce Slovenije, ki pogosto uporabljajo buče v kulinariki.