Tedenski jedilnik ponuja okusne jesenske jedi s poudarkom na martinovanju
življenjski slog

Tedenski jedilnik ponuja okusne jesenske jedi s poudarkom na martinovanju

Jesenski jedilnik za teden martinovanja vključuje jedi s bučo, raco in rdečim zeljem, značilne za sezono.

Izvorni članki

Tedenski jedilnik: okusni jesenski hiti za teden, ko diši po martinovanju
Tedenski jedilnik: okusni jesenski hiti za tede...
slovenskenovice.si | 10. 11. 2025 6:31
Tedenski jedilnik: okusni jesenski hiti za teden, ko diši po martinovanju
Tedenski jedilnik: okusni jesenski hiti za tede...
odprtakuhinja.delo.si | 10. 11. 2025 4:05

Podobni članki

Prihodnji teden se obeta občutno ohlajenje s padavinami in možnostjo snega do nižin
vreme
Prihodnji teden se obeta občutno ohlajenje s padavinami in možnostjo snega do nižin

13. nov 11:06

Vremenoslovci napovedujejo občutno ohladitev prihodnji teden, s temperaturami, ki bodo padle za približno 10 stopinj Celzija. Po daljšem obdobju brez padavin se obeta sprememba vremena s pogostimi padavinami od sobote naprej. Hladen zrak iz severne Evrope bo spustil mejo sneženja zelo nizko, zato obstaja možnost, da bo sneg pobelil tudi nižine. Kljub temu je bilo jutro zelo toplo, na Babnem Polju so izmerili 11 stopinj Celzija.

Triki za dolgo ohranitev svežine kivija in napake pri shranjevanju
družba življenjski slog
Triki za dolgo ohranitev svežine kivija in napake pri shranjevanju

18. nov 16:57

Članek opisuje učinkovite načine za zorenje in dolgotrajno shranjevanje kivija doma. Poudarja, kdaj je kivi primeren za mehčanje, kako ga pravilno hraniti v kleti in kako preprečiti njegovo prezgodnje zorenje, da bi ohranili celotno zalogo svežo več mesecev.

Kremasta polenta: Italijanska specialiteta za tople dni
življenjski slog
Kremasta polenta: Italijanska specialiteta za tople dni

19. nov 7:56

Članki predstavljajo kremasto polento kot nasitno in okusno jed, idealno kot priloga k mesu, enolončnicam ali zelenjavi. Poudarjeno je, da je recept preprost in omogoča pripravo polente, ki spominja na tisto iz italijanskih tratorij.

Nasveti za pripravo krvavic: kako preprečiti pokanje med peko
življenjski slog
Nasveti za pripravo krvavic: kako preprečiti pokanje med peko

19. nov 8:56

Ljubitelji krvavic imajo različne trike za peko te tradicionalne jedi, vključno s tem, da pečica ne sme biti prevroča. V Sloveniji poznamo več vrst krvavic, nekatere so polnjene s proseno kašo, druge pa z žemljami, ječmenovo kašo ali rižem.

Zakaj je novica relevantna za Slovenijo

Recepti za jesenske jedi so relevantni za prebivalce Slovenije, še posebej v času martinovanja.