Biokemiki pojasnjujejo, kako rastlinske alternative posnemajo okus, teksturo in aromo mesa
tehnologija življenjski slog

Biokemiki pojasnjujejo, kako rastlinske alternative posnemajo okus, teksturo in aromo mesa

Strokovnjaki za prehrano razlagajo, kako z biokemijskimi postopki ustvarjajo rastlinske alternative mesu, ki posnemajo okus, teksturo in aromo pravega mesa. Cilj je ponuditi trajnostne in etične možnosti za ljubitelje mesa.

Izvorni članki

Podobni članki

Doritos in Cheetos kmalu brez umetnih barvil in arom
življenjski slog posel
Doritos in Cheetos kmalu brez umetnih barvil in arom

13. nov 19:04

Številne blagovne znamke se poslavljajo od umetnih barvil in arom. Kmalu bodo na voljo štiri dodatne različice Doritosa in Cheetosa, ki ne bodo vsebovale teh sestavin. Podjetje želi s tem odgovoriti na povpraševanje potrošnikov po bolj naravnih živilih.

V ZDA se obeta nov prehranski trend: vlaknine
posel zdravstvo
V ZDA se obeta nov prehranski trend: vlaknine

19. nov 15:56

Potrošniki v ZDA, ki so se naveličali dodajanja proteinov v praktično vse izdelke, se bodo kmalu srečali z novim trendom: vlakninami. Število novih izdelkov, ki se promovirajo z visoko vsebnostjo vlaknin, je v letošnjem letu močno naraslo. Na družbenih omrežjih se pojavlja na stotine videoposnetkov, ki poudarjajo koristi prehranskih vlaknin in delijo recepte za njihovo večjo porabo.

Zakaj je novica relevantna za Slovenijo

Članek je relevanten za splošno zdravje in prehranjevalne navade v Sloveniji, saj se vedno več ljudi zanima za rastlinske alternative mesu.