Recept za bučno juho očara Slovence vsako jesen
življenjski slog

Recept za bučno juho očara Slovence vsako jesen

Članki na portalih Odprta kuhinja in Slovenske novice poudarjajo, da je bučna juha v slovenskih kuhinjah postala simbol jeseni. Opisujejo jo kot toplo in okusno jed, ki mnoge spominja na otroštvo in dom.

Izvorni članki

Recept za bučno juho – skrivnost, zakaj nas vsako jesen očara znova in znova
Recept za bučno juho – skrivnost, zakaj nas vsa...
slovenskenovice.si | 12. 9. 2025 7:25
Recept za bučno juho – skrivnost, zakaj nas vsako jesen očara znova in znova
Recept za bučno juho – skrivnost, zakaj nas vsa...
odprtakuhinja.delo.si | 12. 9. 2025 7:11

Podobni članki

Triki za dolgo ohranitev svežine kivija in napake pri shranjevanju
družba življenjski slog
Triki za dolgo ohranitev svežine kivija in napake pri shranjevanju

18. nov 16:57

Članek opisuje učinkovite načine za zorenje in dolgotrajno shranjevanje kivija doma. Poudarja, kdaj je kivi primeren za mehčanje, kako ga pravilno hraniti v kleti in kako preprečiti njegovo prezgodnje zorenje, da bi ohranili celotno zalogo svežo več mesecev.

Prihodnji teden se obeta občutno ohlajenje s padavinami in možnostjo snega do nižin
vreme
Prihodnji teden se obeta občutno ohlajenje s padavinami in možnostjo snega do nižin

13. nov 11:06

Vremenoslovci napovedujejo občutno ohladitev prihodnji teden, s temperaturami, ki bodo padle za približno 10 stopinj Celzija. Po daljšem obdobju brez padavin se obeta sprememba vremena s pogostimi padavinami od sobote naprej. Hladen zrak iz severne Evrope bo spustil mejo sneženja zelo nizko, zato obstaja možnost, da bo sneg pobelil tudi nižine. Kljub temu je bilo jutro zelo toplo, na Babnem Polju so izmerili 11 stopinj Celzija.

Nasveti za pripravo krvavic: kako preprečiti pokanje med peko
življenjski slog
Nasveti za pripravo krvavic: kako preprečiti pokanje med peko

19. nov 8:56

Ljubitelji krvavic imajo različne trike za peko te tradicionalne jedi, vključno s tem, da pečica ne sme biti prevroča. V Sloveniji poznamo več vrst krvavic, nekatere so polnjene s proseno kašo, druge pa z žemljami, ječmenovo kašo ali rižem.

Slovenska letina medu najboljša v zadnjem desetletju
okolje gospodarstvo
Slovenska letina medu najboljša v zadnjem desetletju

15. nov 11:05

Čebelarji po Sloveniji se veselijo izjemne letine medu, ki je po besedah predsednika Čebelarske zveze Slovenije Boštjana Noča najboljša v zadnjem desetletju. Ocenjujejo, da so pridelali okoli 4000 ton medu, ki je sortno čist in visoke kakovosti. Čebelarjenje pa zahteva vse več znanja.

Entitete in sentiment

Entiteta Sentiment
Odprta kuhinja nevtralno
Slovenske novice nevtralno

Zakaj je novica relevantna za Slovenijo

Recepti in kulinarika so priljubljena tema med Slovenci, še posebej v povezavi s sezonskimi jedmi.