Na Hrvaškem je izšla dvojezična kuharica "Spomini na babičino kuhinjo", ki jo je avtorica Marjeta Trkman Kravar sestavila s pomočjo tamkajšnjih Slovenk. Knjiga vsebuje recepte za tradicionalne slovenske jedi in po besedah etnologinje Lee Kužnik predstavlja pomemben del identitete slovenske manjšine v Zagrebu.
Viri imajo različne politične orientacije in preference, prav tako tipe poročanja.
Vsak vir lahko poroča na več različnih načinov (objavljanje novic, intervjuji, itn.
Ni nujno, da so viri vedno zanesljivi. Če je vir kdaj v preteklosti širil dezinformacije ali propagando,
je to navedeno, vendar to ne pomeni samodejno, da je ta novica lažna.
Prav tako ni nujno, da so viri z določeno politično orientacijo vedno pristranski v poročanju.
Število kvadratkov prikazuje, koliko virov v tej novici ima določeno značilnost.
Hrvaška policija je v torek v okolici Delnic aretirala 23-letno slovensko državljanko. Aretacija je bila izvedena na podlagi evropskega naloga za prijetje, ki ga je februarja izdalo slovensko sodišče. Za Slovenko je bila razpisana tudi Interpolova tiralica.
Z 1. oktobrom je na Hrvaškem prenehalo izhajati tuje tiskano medijsko gradivo, vključno s slovenskimi časopisi, kot sta Delo in Slovenske novice. Tuji založniki, tudi slovenski, so se umaknili s hrvaškega trga zaradi novih pogojev distribucije.
Na Hrvaškem so priprli 77-letnega slovenskega državljana in ga kazensko ovadili zaradi izdelave in prodaje marmelade, po zaužitju katere sta dva kupca potrebovala zdravniško pomoč. Po zaužitju marmelade je zbolelo več ljudi.
Nogometna tekma med Slovenijo in Kosovom je bila zaznamovana z množičnim zborovanjem albanskih navijačev, ki so proslavljali zmago Kosova in izžvižgali slovensko himno. Medtem pa se slovenski navijači spominjajo evforičnega vzdušja na tekmi med Slovenijo in Srbijo v Münchnu, kjer je slovenska podpora dosegla vrhunec.
Gašper Dolničar, 22-letni sin znanega slovenskega kuharja in hrvaške pevke, se je znašel v priporu zaradi napada na indijskega dostavljalca hrane v Zagrebu. Dolničar zanika, da bi bil motiv za napad sovraštvo do tujcev.
V Sloveniji bo tretji teden novembra že drugič zapored potekal teden slovenske hrane. Cilj dogodka je poudariti pomembnost lokalne hrane in ozaveščati o prednostih uživanja slovenskih živil. Novost letošnjega leta je deljenje slovenskega medu in jabolk potnikom na vlakih.
Kuharska knjiga slovenske manjšine v Zagrebu je zanimiva za Slovence, ki jih zanima ohranjanje kulturne dediščine in kulinarika.
Spletno mesto apdejt.si je ljubiteljski projekt,
ki se nenehno spreminja in nadgrajuje, zato nam spremljanje analitike veliko pomeni.
O piškotih in zasebnosti
Spletno mesto uporablja piškote za zbiranje anonimiziranih podatkov o obiskanosti, za nekatere nastavitve
in za pravilno delovanje oglaševanja. Podatki nam pomagajo razumeti, kako izboljšati spletno mesto.
Za shranjevanje piškotov je potrebno vaše dovoljenje. Če kliknete Sprejmi,
s tem dovolite uporabo piškotov za nastavitve, analitiko in oglaševanje. Če ne želite piškotov za oglaševanje,
kliknite Spremeni nastavitve in izberite dovoljene kategorije.
Nujno potrebnih piškotov ni mogoče izklopiti. Če ne želite sodelovati v merjenju statistike obiskanosti,
vam priporočamo, da zapustite to stran. Obiščete lahko npr.
arhiv citatov Zlopamtilo.si ali pa
iskalnik sinonimov Kontekst.io
Več informacij o piškotkih, hrambi podatkov in zasebnosti najdete na strani o
zasebnosti. Za razlago o označevanju
verodostojnosti virov preberite vizitko.
Nastavitve piškotkov
Tu lahko vklopite ali izklopite oglaševalske piškote. Nujno potrebnih ni mogoče izklopiti.