Zastrupitev s hrano v Italiji zahtevala smrtni žrtvi, sum na konzervirano brokoli
zdravstvo obramba

Zastrupitev s hrano v Italiji zahtevala smrtni žrtvi, sum na konzervirano brokoli

V Italiji je zaradi zastrupitve s hrano umrlo dvoje ljudi, več kot deset pa je bilo hospitaliziranih. Sumijo, da je vzrok zastrupitev konzervirana brokoli, ki so jo razvažali s transportnim vozilom. Britanska agencija za standarde hrane je izdala opozorilo potrošnikom. Sumijo na botulizem, ki ga povzroča toksin brez okusa, vonja in barve.

Izvorni članki

Trovanje hranom potreslo susjednu zemlju. Smrtonosna je bila konzerva brokule: ‘Toksin nema boju, okus ni miris ‘
Trovanje hranom potreslo susjednu zemlju. Smrto...
slobodnadalmacija.hr | 11. 9. 2025 13:55

Podobni članki

Prebivalci Podgorice, vključno s predsednikom Milatovićem, nasprotujejo odprtju restavracije s hitro hrano
gospodarstvo lokalne novice
Prebivalci Podgorice, vključno s predsednikom Milatovićem, nasprotujejo odprtju restavracije s hitro hrano

15. nov 22:04

Prebivalci stavbe v Podgorici, kjer živi tudi črnogorski predsednik Jakov Milatović z družino, nasprotujejo odprtju restavracije s hitro hrano v njihovi neposredni bližini. Milatović podpira stanovalce, ki menijo, da soseska ni primerna za takšno dejavnost, in trdi, da lastnik lokala izvaja pritisk nanje. Lastnik lokala, Blečić, zagotavlja, da bo vse potekalo skladno s predpisi.

Obsežna študija: Visoko predelana hrana ogroža zdravje in organe
zdravstvo tehnologija
Obsežna študija: Visoko predelana hrana ogroža zdravje in organe

19. nov 9:56

Obsežna študija, objavljena v reviji 'Lanset', je pokazala, da visoko predelana hrana (UPF) škoduje vsem glavnim organom človeškega telesa in predstavlja resno grožnjo globalnemu zdravju. Industrijsko predelana hrana je nevarna za zdravje.

Entitete in sentiment

Entiteta Sentiment
Italija Negativno
Združeno kraljestvo nevtralno
Agencija za standarde hrane nevtralno
botulizem zelo negativno

Zakaj je novica relevantna za Slovenijo

Informacija o zastrupitvi s hrano v tujini opozarja na previdnost pri uživanju konzervirane hrane in ozavešča o tveganjih, povezanih z botulizmom.