Jesenski recepti s poudarkom na buči, sladkem krompirju, korenčku in ribah v tedenskem jedilniku
življenjski slog

Jesenski recepti s poudarkom na buči, sladkem krompirju, korenčku in ribah v tedenskem jedilniku

Spletni portali delo.si, odprtakuhinja.delo.si in slovenskenovice.si predstavljajo tedenski jedilnik, ki vključuje preproste jesenske recepte. Poudarek je na uporabi sezonskih sestavin, kot so buča, sladki krompir, korenček in ribe, s ciljem ustvariti domače in okusne jedi, ki združujejo toplino in svežino jeseni.

Izvorni članki

Tedenski jedilnik: Preprosti jesenski recepti, ki dišijo po domu
Tedenski jedilnik: Preprosti jesenski recepti, ...
slovenskenovice.si | 13. 10. 2025 5:15
Tedenski jedilnik: Preprosti jesenski recepti, ki dišijo po domu
Tedenski jedilnik: Preprosti jesenski recepti, ...
odprtakuhinja.delo.si | 13. 10. 2025 4:05

Podobni članki

Kremasta polenta: Italijanska specialiteta za tople dni
življenjski slog
Kremasta polenta: Italijanska specialiteta za tople dni

19. nov 7:56

Članki predstavljajo kremasto polento kot nasitno in okusno jed, idealno kot priloga k mesu, enolončnicam ali zelenjavi. Poudarjeno je, da je recept preprost in omogoča pripravo polente, ki spominja na tisto iz italijanskih tratorij.

Triki za dolgo ohranitev svežine kivija in napake pri shranjevanju
družba življenjski slog
Triki za dolgo ohranitev svežine kivija in napake pri shranjevanju

18. nov 16:57

Članek opisuje učinkovite načine za zorenje in dolgotrajno shranjevanje kivija doma. Poudarja, kdaj je kivi primeren za mehčanje, kako ga pravilno hraniti v kleti in kako preprečiti njegovo prezgodnje zorenje, da bi ohranili celotno zalogo svežo več mesecev.

McDonald's razkriva dobavitelje in sestavine priljubljenih jedi
posel življenjski slog
McDonald's razkriva dobavitelje in sestavine priljubljenih jedi

17. nov 10:05

McDonald's je razkril informacije o svojih dobaviteljih in sestavinah, ki jih uporablja pri pripravi svojih ikoničnih jedi, kot so Big Mac in krompirček. S tem želi podjetje zagotoviti večjo transparentnost glede izvora in kakovosti surovin.

Nasveti za pripravo krvavic: kako preprečiti pokanje med peko
življenjski slog
Nasveti za pripravo krvavic: kako preprečiti pokanje med peko

19. nov 8:56

Ljubitelji krvavic imajo različne trike za peko te tradicionalne jedi, vključno s tem, da pečica ne sme biti prevroča. V Sloveniji poznamo več vrst krvavic, nekatere so polnjene s proseno kašo, druge pa z žemljami, ječmenovo kašo ali rižem.

Zakaj je novica relevantna za Slovenijo

Recepti so relevantni za ljudi, ki jih zanima kulinarika in prehranjevanje s sezonskimi sestavinami v Sloveniji.