Japonska metoda sušenja kakija hošigaki za slajši okus
16. nov 8:07
Predstavljen je naravni postopek sušenja kakija po japonski metodi hošigaki, ki trpkim sadežem podari sladkost in izjemen okus.
Objavljeno: 13. 10. 2025 8:04
Spletni portali delo.si, odprtakuhinja.delo.si in slovenskenovice.si predstavljajo tedenski jedilnik, ki vključuje preproste jesenske recepte. Poudarek je na uporabi sezonskih sestavin, kot so buča, sladki krompir, korenček in ribe, s ciljem ustvariti domače in okusne jedi, ki združujejo toplino in svežino jeseni.
16. nov 8:07
Predstavljen je naravni postopek sušenja kakija po japonski metodi hošigaki, ki trpkim sadežem podari sladkost in izjemen okus.
19. nov 7:56
Članki predstavljajo kremasto polento kot nasitno in okusno jed, idealno kot priloga k mesu, enolončnicam ali zelenjavi. Poudarjeno je, da je recept preprost in omogoča pripravo polente, ki spominja na tisto iz italijanskih tratorij.
12. nov 8:05
Recept za peposo, toskanski golaž, ki ga odlikujejo govedina, vino, poper in česen, ponuja avtentičen okus Toskane in predstavlja slastno alternativo klasičnemu golažu.
18. nov 16:57
Članek opisuje učinkovite načine za zorenje in dolgotrajno shranjevanje kivija doma. Poudarja, kdaj je kivi primeren za mehčanje, kako ga pravilno hraniti v kleti in kako preprečiti njegovo prezgodnje zorenje, da bi ohranili celotno zalogo svežo več mesecev.
17. nov 10:05
McDonald's je razkril informacije o svojih dobaviteljih in sestavinah, ki jih uporablja pri pripravi svojih ikoničnih jedi, kot so Big Mac in krompirček. S tem želi podjetje zagotoviti večjo transparentnost glede izvora in kakovosti surovin.
19. nov 8:56
Ljubitelji krvavic imajo različne trike za peko te tradicionalne jedi, vključno s tem, da pečica ne sme biti prevroča. V Sloveniji poznamo več vrst krvavic, nekatere so polnjene s proseno kašo, druge pa z žemljami, ječmenovo kašo ali rižem.
Recepti so relevantni za ljudi, ki jih zanima kulinarika in prehranjevanje s sezonskimi sestavinami v Sloveniji.