Restavracije se soočajo s težavami zaradi gostov, ki rezervirajo in ne pridejo
Objavljeno: 4. 12. 2025 5:56
Gostinci se pogosto srečujejo s problemom, ko gostje rezervirajo mizo, a se nato ne pojavijo in ne odpovejo rezervacije. To povzroča izgube prihodka restavracijam, kot je pokazala nedavna raziskava.
Viri imajo različne politične orientacije in preference, prav tako tipe poročanja.
Vsak vir lahko poroča na več različnih načinov (objavljanje novic, intervjuji, itn.
Ni nujno, da so viri vedno zanesljivi. Če je vir kdaj v preteklosti širil dezinformacije ali propagando,
je to navedeno, vendar to ne pomeni samodejno, da je ta novica lažna.
Prav tako ni nujno, da so viri z določeno politično orientacijo vedno pristranski v poročanju.
Število kvadratkov prikazuje, koliko virov v tej novici ima določeno značilnost.
Kolumnist Eus je na LinkedInu opazil, da je objava o varčnem paru v restavraciji povzročila veliko razburjenje. Meni, da mora biti obisk restavracije prijeten za vse, tudi za lastnika.
Restavracija v Schwabenu v Nemčiji je uvedla novo pravilo, ki strankam ne dovoljuje več ločevanja računov, kar je sprožilo živahno razpravo med gosti in potrošniškimi organizacijami. Gostinec želi s tem pospešiti postopek plačevanja. Potrošniški svetovalci pojasnjujejo, kakšne so pravice gostov in gostincev.
Sarajevska restavracija Začin, ki jo je Halid Bešlić redno obiskoval, se je od legendarnega pevca poslovila na ganljiv način. Na njegovem najljubšem mestu so pustili njegove očale in steklenico Sarajevskega piva, ob tem pa dodali napis: "Večeras je tvoja stolica tu" (Nocoj je tvoj stol tukaj). Ta prizor je bil objavljen na Instagramu restavracije in je ganil mnoge oboževalce.
Prekomerno spanje, zlasti pozimi, lahko paradoksalno povzroči večjo utrujenost. Strokovnjaki svetujejo, da se izogibamo dolgemu poležavanju v postelji, kljub prazničnim pojedinam in poznim večerom, saj lahko to negativno vpliva na naše počutje.
Novi članki poročajo o incidentu v Eetcafé Prins Hendrik v Venlu, kjer so gostom zaračunali 5 evrov dodatka za krožnik, ker sta si želela deliti zrezek. Ta poteza je sprožila razpravo in različna mnenja o tem, ali je takšna praksa upravičena.
V Nemčiji bodo restavracije od novega leta plačevale le sedem odstotkov davka na hrano, vendar to ne bo nujno pomenilo nižjih cen za goste, je dejala Ingrid Hartges, glavna direktorica Nemške zveze hotelov in restavracij.
Težave v gostinstvu lahko vplivajo na lokalno gospodarstvo in ponudbo storitev za prebivalce Slovenije.
Spletno mesto apdejt.si je ljubiteljski projekt,
ki se nenehno spreminja in nadgrajuje, zato nam spremljanje analitike veliko pomeni.
O piškotih in zasebnosti
Spletno mesto uporablja piškote za zbiranje anonimiziranih podatkov o obiskanosti, za nekatere nastavitve
in za pravilno delovanje oglaševanja. Podatki nam pomagajo razumeti, kako izboljšati spletno mesto.
Za shranjevanje piškotov je potrebno vaše dovoljenje. Če kliknete Sprejmi,
s tem dovolite uporabo piškotov za nastavitve, analitiko in oglaševanje. Če ne želite piškotov za oglaševanje,
kliknite Spremeni nastavitve in izberite dovoljene kategorije.
Nujno potrebnih piškotov ni mogoče izklopiti. Če ne želite sodelovati v merjenju statistike obiskanosti,
vam priporočamo, da zapustite to stran. Obiščete lahko npr.
arhiv citatov Zlopamtilo.si ali pa
iskalnik sinonimov Kontekst.io
Več informacij o piškotkih, hrambi podatkov in zasebnosti najdete na strani o
zasebnosti. Za razlago o označevanju
verodostojnosti virov preberite vizitko.
Nastavitve piškotkov
Tu lahko vklopite ali izklopite oglaševalske piškote. Nujno potrebnih ni mogoče izklopiti.