Ker slika ni na voljo, prikazujemo umetniško delo.
Sredina
Zanesljiv vir Verified Propaganda
življenjski slog
Sredina
Zanesljiv vir Verified Propaganda

Luksuzno letovišče za visoko ceno zanemarja ljubitelje čaja

Članek izpostavlja, kako hoteli, restavracije in kavarne pogosto posvečajo veliko pozornosti pripravi kave, medtem ko so ljubitelji čaja zapostavljeni in jim ponujajo poceni vrečke čaja, kljub visokim cenam nastanitev.

Izvorni članki

I didn’t want coffee, so my $1000-a-night resort gave me cheap tea bags
I didn’t want coffee, so my $1000-a-night resor...
brisbanetimes.com.au | 16. 11. 2025 18:00
I didn’t want coffee, so my $1000-a-night resort gave me cheap tea bags
I didn’t want coffee, so my $1000-a-night resor...
theage.com.au | 16. 11. 2025 18:00
I didn’t want coffee, so my $1000-a-night resort gave me cheap tea bags
I didn’t want coffee, so my $1000-a-night resor...
theherald.com.au | 16. 11. 2025 18:00

Lastnosti poročanja virov

Viri imajo različne politične orientacije in preference, prav tako tipe poročanja. Vsak vir lahko poroča na več različnih načinov (objavljanje novic, intervjuji, itn. Ni nujno, da so viri vedno zanesljivi. Če je vir kdaj v preteklosti širil dezinformacije ali propagando, je to navedeno, vendar to ne pomeni samodejno, da je ta novica lažna. Prav tako ni nujno, da so viri z določeno politično orientacijo vedno pristranski v poročanju.

Število kvadratkov prikazuje, koliko virov v tej novici ima določeno značilnost.

Tip poročanja

mnenja in komentarji:
poročanje o novicah:
preiskovalno novinarstvo:
analize:
lokalno poročanje:
kritično poročanje:

Zanesljivost

zanesljiv:

Politična orientacija

sredina:
levo:

Politične preference

liberalen:
neznano:
progresiven:
splošno usmerjen:

Neodvisnost

odvisen:
neodvisen:

Objektivnost

pristranski:
nepristranski:

Več o ocenjevanju virov.

Zakaj je novica relevantna za Slovenijo

Članek se dotika splošnih izkušenj v gostinstvu, ki so lahko relevantne tudi za slovenske turiste.

Podobni članki

Številne kavarne in restavracije ponujajo posebne ponudbe ob dnevu kave
posel življenjski slog
Številne kavarne in restavracije ponujajo posebne ponudbe ob dnevu kave

29. sep 21:05

V ponedeljek, 29. septembra, so številne kavarne in restavracije v Združenih državah Amerike ponujale posebne ponudbe ob dnevu kave. Dunkin' je strankam ponujal brezplačno srednjo vročo ali ledeno kavo ob nakupu prek aplikacije, Krispy Kreme pa je v sodelovanju z Joejem Jonasom podarjal brezplačno kavo in krof. Caribou Coffee je prav tako ponujal brezplačno kavo.

Hood Street Bistro v Hamiltonu predstavlja nov meni in polno licenciran bar, strokovnjaki za viski pa priporočajo nepričakovano kombinacijo s prigrizkom za 49 penijev in adventni koledar s koktajli.
življenjski slog zabava
Hood Street Bistro v Hamiltonu predstavlja nov meni in polno licenciran bar, strokovnjaki za viski pa priporočajo nepričakovano kombinacijo s prigrizkom za 49 penijev in adventni koledar s koktajli.

23. dec 11:56

Hood Street Bistro v Hamiltonu je predstavil nov meni in pridobil polno licenco za prodajo alkohola, s čimer odpira novo poglavje ponudbe hrane in pijače. Strokovnjaki za viski pa priporočajo nenavadno kombinacijo s prigrizkom za 49 penijev. Poleg tega je bil predstavljen adventni koledar s pločevinkami koktajlov.

Svetovni dan kave: Praznovanje in promocije ob mednarodnem dnevu ljubljene pijače
življenjski slog posel
Svetovni dan kave: Praznovanje in promocije ob mednarodnem dnevu ljubljene pijače

1. okt 6:14

Vsako leto se 1. oktobra praznuje Mednarodni dan kave, ki ga je leta 2015 ustanovila Mednarodna organizacija za kavo. Članki izpostavljajo različne vidike tega dne, od promocij v kavarnah v Mehiki do poudarjanja priljubljenih kavnih specialitet v Španiji in po svetu. Omenja se tudi porast "kave iz gob" kot alternativa tradicionalni kavi iz zrn. V članku iz Katalonije pa se dan uporablja za spomin na dogodke, ki niso povezani s kavo.

V koktajle se vrača maksimalizem z drznimi barvami in okusi
življenjski slog zabava
V koktajle se vrača maksimalizem z drznimi barvami in okusi

16. dec 19:56

Po letih minimalističnih pijač se v koktajle vrača maksimalizem. Gostje si želijo več kot le preprosto postrežbo, zato si barmani izmišljujejo drzne barvne palete, plastene okuse, prevelike okraske, gledališko steklovino in igrive preobrate klasičnih pijač. Trend spominja na 'resnično nenavadno' strežbo pijač iz 90. let, pravi Hannah Sharman-Cox, soustanoviteljica vodnika The Pinnacle Guide, ki znotraj sistema treh 'zatičev' ocenjuje koktajl bare po svetu.

Na obalnem območju načrtujejo nove restavracije in bare
gospodarstvo življenjski slog
Na obalnem območju načrtujejo nove restavracije in bare

12. dec 6:55

Na obalnem območju načrtujejo izgradnjo novih gostinskih objektov, vključno s kavarno, trgovino s fish and chips, restavracijo s 300 sedeži in zasebnimi jedilnicami, barom na strehi, prostori za prireditve in športno-barskim salonom.

Zakaj je novica relevantna za Slovenijo

Članek se dotika splošnih izkušenj v gostinstvu, ki so lahko relevantne tudi za slovenske turiste.