Alison Roman promovira kulinariko, ki je zabavna in ne 'lena'
Objavljeno: 11. 11. 2025 8:05
Kontroverzna avtorica Alison Roman v svoji najnovejši kuharski knjigi uporablja osnovne sestavine iz shrambe za ustvarjanje preprostih, a impresivnih jedi, primernih za vinski bar. Njena metoda združuje 'visoko' in 'nizko' kulinariko, kar omogoča pripravo okusnih jedi na enostaven način.
Viri imajo različne politične orientacije in preference, prav tako tipe poročanja.
Vsak vir lahko poroča na več različnih načinov (objavljanje novic, intervjuji, itn.
Ni nujno, da so viri vedno zanesljivi. Če je vir kdaj v preteklosti širil dezinformacije ali propagando,
je to navedeno, vendar to ne pomeni samodejno, da je ta novica lažna.
Prav tako ni nujno, da so viri z določeno politično orientacijo vedno pristranski v poročanju.
Število kvadratkov prikazuje, koliko virov v tej novici ima določeno značilnost.
Članek se nanaša na kuharsko knjigo in avtorico, kar ima majhno relevantnost za življenje v Sloveniji, razen za tiste, ki jih zanimajo kulinarika in nove knjige.
Italijanska kulinarika, znana po svoji preprostosti in okusnosti, dokazuje, da je mogoče z malo sestavinami ustvariti izjemne jedi. Ta jed, ki je morda nastala iz nuje, potrjuje, da so kuharji 'cucina povera' resnično vedeli, kaj počnejo, saj so iz skromnih sestavin ustvarjali bogate in zadovoljive okuse.
Karla Walsh iz CNN poudarja, da je potopni mešalnik lahko izjemno koristen pripomoček v kuhinji. Samin Nosrat je v svoji uspešnici "Salt, Fat, Acid, Heat" poudarila ključne elemente kuhanja in jih razširila v svoji novi knjigi "Good Things". Članek se osredotoča na uporabnost in prednosti potopnega mešalnika pri pripravi različnih jedi.
Članki ponujajo nasvete za pripravo prazničnih jedi, ki so okusnejše naslednji dan, vključno s pripravo zeljne pite z jajci. Kuharski mojster svetuje o izkoriščanju božičnih ostankov hrane, pri čemer predlaga kreativne načine za predelavo ostankov v okusne jedi, kot so pite. Poudarja se zmanjševanje količine zavržene hrane in spodbujanje ustvarjalnosti v kuhinji.
Članki predstavljajo različne kulinarične teme: mehiško različico zahvalnega dne s tradicionalnimi recepti, pripravo avtentičnih chilaquiles s čili morita, ki jedi doda globok in pikanten okus, ter nasvete kuharskega mojstra Karlosa Arguiñana za pripravo okusne omake za testenine, pri čemer poudarja vsestranskost testenin in možnosti kombiniranja z različnimi sestavinami.
Hood Street Bistro v Hamiltonu je predstavil nov meni in pridobil polno licenco za prodajo alkohola, s čimer odpira novo poglavje ponudbe hrane in pijače. Strokovnjaki za viski pa priporočajo nenavadno kombinacijo s prigrizkom za 49 penijev. Poleg tega je bil predstavljen adventni koledar s pločevinkami koktajlov.
Strokovnjakinja s CNN svetuje, da pri prehodu na vegetarijansko prehrano zaloge napolnimo s cenovno ugodnimi živili, kot so stročnice. Čeprav so stročnice v pločevinkah priročne, avtorica članka priporoča nakup suhih stročnic.
Članek se nanaša na kuharsko knjigo in avtorico, kar ima majhno relevantnost za življenje v Sloveniji, razen za tiste, ki jih zanimajo kulinarika in nove knjige.
Spletno mesto apdejt.si je ljubiteljski projekt,
ki se nenehno spreminja in nadgrajuje, zato nam spremljanje analitike veliko pomeni.
O piškotih in zasebnosti
Spletno mesto uporablja piškote za zbiranje anonimiziranih podatkov o obiskanosti, za nekatere nastavitve
in za pravilno delovanje oglaševanja. Podatki nam pomagajo razumeti, kako izboljšati spletno mesto.
Za shranjevanje piškotov je potrebno vaše dovoljenje. Če kliknete Sprejmi,
s tem dovolite uporabo piškotov za nastavitve, analitiko in oglaševanje. Če ne želite piškotov za oglaševanje,
kliknite Spremeni nastavitve in izberite dovoljene kategorije.
Nujno potrebnih piškotov ni mogoče izklopiti. Če ne želite sodelovati v merjenju statistike obiskanosti,
vam priporočamo, da zapustite to stran. Obiščete lahko npr.
arhiv citatov Zlopamtilo.si ali pa
iskalnik sinonimov Kontekst.io
Več informacij o piškotkih, hrambi podatkov in zasebnosti najdete na strani o
zasebnosti. Za razlago o označevanju
verodostojnosti virov preberite vizitko.
Nastavitve piškotkov
Tu lahko vklopite ali izklopite oglaševalske piškote. Nujno potrebnih ni mogoče izklopiti.