Ker slika ni na voljo, prikazujemo umetniško delo.
Levosredinsko
Zanesljiv vir Verified Propaganda
življenjski slog zabava
Levosredinsko
Zanesljiv vir Verified Propaganda

Alison Roman promovira kulinariko, ki je zabavna in ne 'lena'

Kontroverzna avtorica Alison Roman v svoji najnovejši kuharski knjigi uporablja osnovne sestavine iz shrambe za ustvarjanje preprostih, a impresivnih jedi, primernih za vinski bar. Njena metoda združuje 'visoko' in 'nizko' kulinariko, kar omogoča pripravo okusnih jedi na enostaven način.

Entitete in sentiment

Entiteta Sentiment
Alison Roman Pozitivno

Izvorni članki

Caviar on chips, brown butter potato salad: Alison Roman’s cooking isn’t ‘lazy’, it’s fun
Caviar on chips, brown butter potato salad: Ali...
brisbanetimes.com.au | 11. 11. 2025 4:04
Caviar on chips, brown butter potato salad: Alison Roman’s cooking isn’t ‘lazy’, it’s fun
Caviar on chips, brown butter potato salad: Ali...
theage.com.au | 11. 11. 2025 4:04

Lastnosti poročanja virov

Viri imajo različne politične orientacije in preference, prav tako tipe poročanja. Vsak vir lahko poroča na več različnih načinov (objavljanje novic, intervjuji, itn. Ni nujno, da so viri vedno zanesljivi. Če je vir kdaj v preteklosti širil dezinformacije ali propagando, je to navedeno, vendar to ne pomeni samodejno, da je ta novica lažna. Prav tako ni nujno, da so viri z določeno politično orientacijo vedno pristranski v poročanju.

Število kvadratkov prikazuje, koliko virov v tej novici ima določeno značilnost.

Tip poročanja

mnenja in komentarji:
analize:
poročanje o novicah:
preiskovalno novinarstvo:
kritično poročanje:

Zanesljivost

zanesljiv:

Politična orientacija

sredina:
levo:

Politične preference

progresiven:
liberalen:
splošno usmerjen:

Neodvisnost

odvisen:
neodvisen:

Objektivnost

pristranski:
nepristranski:

Več o ocenjevanju virov.

Zakaj je novica relevantna za Slovenijo

Članek se nanaša na kuharsko knjigo in avtorico, kar ima majhno relevantnost za življenje v Sloveniji, razen za tiste, ki jih zanimajo kulinarika in nove knjige.

Podobni članki

Italijanska kuhinja z malo sestavinami ustvarja izjemne jedi
življenjski slog
Italijanska kuhinja z malo sestavinami ustvarja izjemne jedi

7. dec 19:56

Italijanska kulinarika, znana po svoji preprostosti in okusnosti, dokazuje, da je mogoče z malo sestavinami ustvariti izjemne jedi. Ta jed, ki je morda nastala iz nuje, potrjuje, da so kuharji 'cucina povera' resnično vedeli, kaj počnejo, saj so iz skromnih sestavin ustvarjali bogate in zadovoljive okuse.

Potopni mešalnik: nepogrešljiv pripomoček v kuhinji
življenjski slog
Potopni mešalnik: nepogrešljiv pripomoček v kuhinji

23. dec 14:57

Karla Walsh iz CNN poudarja, da je potopni mešalnik lahko izjemno koristen pripomoček v kuhinji. Samin Nosrat je v svoji uspešnici "Salt, Fat, Acid, Heat" poudarila ključne elemente kuhanja in jih razširila v svoji novi knjigi "Good Things". Članek se osredotoča na uporabnost in prednosti potopnega mešalnika pri pripravi različnih jedi.

Recepti in nasveti za pripravo jedi za praznike in izkoriščanje ostankov
družba življenjski slog
Recepti in nasveti za pripravo jedi za praznike in izkoriščanje ostankov

26. dec 12:57

Članki ponujajo nasvete za pripravo prazničnih jedi, ki so okusnejše naslednji dan, vključno s pripravo zeljne pite z jajci. Kuharski mojster svetuje o izkoriščanju božičnih ostankov hrane, pri čemer predlaga kreativne načine za predelavo ostankov v okusne jedi, kot so pite. Poudarja se zmanjševanje količine zavržene hrane in spodbujanje ustvarjalnosti v kuhinji.

Mehiške kulinarične tradicije za praznovanje zahvalnega dne, recept za chilaquiles s čili morita in nasveti Karlosa Arguiñana za popolno omako za testenine
zabava življenjski slog
Mehiške kulinarične tradicije za praznovanje zahvalnega dne, recept za chilaquiles s čili morita in nasveti Karlosa Arguiñana za popolno omako za testenine

27. nov 20:56

Članki predstavljajo različne kulinarične teme: mehiško različico zahvalnega dne s tradicionalnimi recepti, pripravo avtentičnih chilaquiles s čili morita, ki jedi doda globok in pikanten okus, ter nasvete kuharskega mojstra Karlosa Arguiñana za pripravo okusne omake za testenine, pri čemer poudarja vsestranskost testenin in možnosti kombiniranja z različnimi sestavinami.

Hood Street Bistro v Hamiltonu predstavlja nov meni in polno licenciran bar, strokovnjaki za viski pa priporočajo nepričakovano kombinacijo s prigrizkom za 49 penijev in adventni koledar s koktajli.
življenjski slog zabava
Hood Street Bistro v Hamiltonu predstavlja nov meni in polno licenciran bar, strokovnjaki za viski pa priporočajo nepričakovano kombinacijo s prigrizkom za 49 penijev in adventni koledar s koktajli.

23. dec 11:56

Hood Street Bistro v Hamiltonu je predstavil nov meni in pridobil polno licenco za prodajo alkohola, s čimer odpira novo poglavje ponudbe hrane in pijače. Strokovnjaki za viski pa priporočajo nenavadno kombinacijo s prigrizkom za 49 penijev. Poleg tega je bil predstavljen adventni koledar s pločevinkami koktajlov.

Entitete in sentiment

Entiteta Sentiment
Alison Roman Pozitivno

Zakaj je novica relevantna za Slovenijo

Članek se nanaša na kuharsko knjigo in avtorico, kar ima majhno relevantnost za življenje v Sloveniji, razen za tiste, ki jih zanimajo kulinarika in nove knjige.