Passatelli: Italijanska zakuha za juho, boljša od rezancev
življenjski slog

Passatelli: Italijanska zakuha za juho, boljša od rezancev

Dve spletni strani, odprtakuhinja.delo.si in slovenskenovice.si, sta objavili članek o passatellih, krušnih testeninah s parmezanom, ki se kuhajo v juhi. Poudarjeno je, da passatelli juho obogatijo in jo naredijo bolj krepko ter dišečo.

Izvorni članki

Nedeljsko kosilo: passatelli – zakuha za juho, boljša od rezancev
Nedeljsko kosilo: passatelli – zakuha za juho, ...
slovenskenovice.si | 26. 10. 2025 6:59
Nedeljsko kosilo: passatelli – zakuha za juho, boljša od rezancev
Nedeljsko kosilo: passatelli – zakuha za juho, ...
slovenskenovice.si | 26. 10. 2025 6:31
Nedeljsko kosilo: passatelli – zakuha za juho, boljša od rezancev
Nedeljsko kosilo: passatelli – zakuha za juho, ...
odprtakuhinja.delo.si | 26. 10. 2025 6:14

Podobni članki

Kremasta polenta: Italijanska specialiteta za tople dni
življenjski slog
Kremasta polenta: Italijanska specialiteta za tople dni

19. nov 7:56

Članki predstavljajo kremasto polento kot nasitno in okusno jed, idealno kot priloga k mesu, enolončnicam ali zelenjavi. Poudarjeno je, da je recept preprost in omogoča pripravo polente, ki spominja na tisto iz italijanskih tratorij.

Nasveti za pripravo krvavic: kako preprečiti pokanje med peko
življenjski slog
Nasveti za pripravo krvavic: kako preprečiti pokanje med peko

19. nov 8:56

Ljubitelji krvavic imajo različne trike za peko te tradicionalne jedi, vključno s tem, da pečica ne sme biti prevroča. V Sloveniji poznamo več vrst krvavic, nekatere so polnjene s proseno kašo, druge pa z žemljami, ječmenovo kašo ali rižem.

Šibek potresni sunek zatresel območje Mokronoga
dom in vrt okolje
Šibek potresni sunek zatresel območje Mokronoga

13. nov 15:06

Seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic so v četrtek ob 13.18 zabeležili šibek potresni sunek z magnitudo 1,6. Žarišče potresa je bilo po prvih podatkih en kilometer severovzhodno od Mokronoga.

Triki za dolgo ohranitev svežine kivija in napake pri shranjevanju
družba življenjski slog
Triki za dolgo ohranitev svežine kivija in napake pri shranjevanju

18. nov 16:57

Članek opisuje učinkovite načine za zorenje in dolgotrajno shranjevanje kivija doma. Poudarja, kdaj je kivi primeren za mehčanje, kako ga pravilno hraniti v kleti in kako preprečiti njegovo prezgodnje zorenje, da bi ohranili celotno zalogo svežo več mesecev.

Entitete in sentiment

Entiteta Sentiment
Parmezan nevtralno

Zakaj je novica relevantna za Slovenijo

Članek je relevanten za ljudi, ki jih zanima kulinarika in iščejo nove recepte, vendar nima velikega vpliva na življenje v Sloveniji.