Šok v restavracijah Terre in Arpège: kuharja zapuščata prestižno nagrajeni restavraciji
življenjski slog posel

Šok v restavracijah Terre in Arpège: kuharja zapuščata prestižno nagrajeni restavraciji

Vincent Crepel, kuhar restavracije Terre z dvema Michelinovima zvezdicama v Ireland, je nepričakovano odstopil. Pod njegovim vodstvom je restavracija v East Corku v le 18 mesecih pridobila svojo prvo in nato še drugo Michelinovo zvezdico. Medtem pa je priznani francoski kuhar Alain Passard, znan po mojstrskem obvladovanju pečenja, iz svoje tri-zvezdične restavracije Arpège v Parizu skoraj v celoti umaknil živalske proizvode, kar pomeni prehod na rastlinsko osnovo jedilnika.

Izvorni članki

Entitete in sentiment

Entiteta Sentiment
Vincent Crepel nevtralno
Terre nevtralno
Castlemarter Resort nevtralno
Alain Passard nevtralno
Arpège nevtralno

Zakaj je novica relevantna za Slovenijo

Novica se nanaša na mednarodne kulinarične dogodke in pomembnejše osebnosti v svetu visoke kulinarike, kar ima omejeno neposredno relevantnost za življenje v Sloveniji, čeprav je lahko zanimiva za ljubitelje vrhunske kulinarike.