Ker slika ni na voljo, prikazujemo umetniško delo.
Sredina
Zanesljiv vir Verified Propaganda
kultura življenjski slog
Sredina
Zanesljiv vir Verified Propaganda

Japonska legenda sušija, Jiro Ono, praznuje 100 let in se ne namerava upokojiti

Japonski mojster sušija, Jiro Ono, je dopolnil 100 let in kljub temu ostaja aktiven. Ono, ki je več kot desetletje ohranjal tri Michelinove zvezdice in je bil najstarejši kuharski mojster s tovrstnim priznanjem na svetu, je stregel številnim svetovnim dostojanstvenikom. Njegova umetnost priprave sušija je bila predstavljena tudi v nagrajenem filmu. Kljub visoki starosti in dosežkom se Ono ne namerava popolnoma upokojiti.

Entitete in sentiment

Entiteta Sentiment
Jiro Ono Pozitivno
Japonska nevtralno
Michelinove zvezdice Pozitivno

Izvorni članki

Lastnosti poročanja virov

Viri imajo različne politične orientacije in preference, prav tako tipe poročanja. Vsak vir lahko poroča na več različnih načinov (objavljanje novic, intervjuji, itn. Ni nujno, da so viri vedno zanesljivi. Če je vir kdaj v preteklosti širil dezinformacije ali propagando, je to navedeno, vendar to ne pomeni samodejno, da je ta novica lažna. Prav tako ni nujno, da so viri z določeno politično orientacijo vedno pristranski v poročanju.

Število kvadratkov prikazuje, koliko virov v tej novici ima določeno značilnost.

Tip poročanja

poročanje o novicah:
preiskovalno novinarstvo:
analize:
mnenja in komentarji:
vreme:
intervjuji:

Zanesljivost

zanesljiv:

Politična orientacija

sredina:
neznano:
desno:
leva sredina:

Politične preference

neznano:
neuradno pro-Kitajska perspektiva:
pragmatičen:
protržni:
nacionalističen:
konzervativen:
progresiven:

Neodvisnost

neodvisen:
odvisen:

Objektivnost

nepristranski:
pristranski:

Več o ocenjevanju virov.

Zakaj je novica relevantna za Slovenijo

Novica je posredno relevantna za Slovenijo, saj predstavlja zanimivost iz sveta gastronomije, vendar ne vpliva neposredno na življenje v Sloveniji.

Podobni članki

Umrl je Masashi 'Jumbo' Ozaki, največji japonski golfist, star 78 let
šport družba
Umrl je Masashi 'Jumbo' Ozaki, največji japonski golfist, star 78 let

24. dec 5:56

Masashi "Jumbo" Ozaki, ki velja za največjega japonskega golfista, je umrl v starosti 78 let. Ozaki, ki je v svoji karieri dosegel 113 zmag po vsem svetu, kar je največ med japonskimi igralci, je umrl v svoji domovini po boju z rakom debelega črevesa, je sporočila Japonska golf turneja. Ozaki je bil na Japonskem zelo cenjen in je v 29 letih dosegel 94 zmag na Japonski golf turneji. Leta 1996 se je pri 49 letih povzpel na peto mesto svetovne lestvice.

V Footscrayu odprli vrhunski suši bar po naročilu
življenjski slog
V Footscrayu odprli vrhunski suši bar po naročilu

4. dec 7:56

V avstralskem Footscrayu je vrata odprl Elka Sushi, suši bar, ki ponuja sašimi, čiraši in pijače iz japonskega prodajnega avtomata. Lokal se predstavlja kot nekaj več od povprečnega suši bara, saj nudi vrhunsko izkušnjo priprave sušija po naročilu.

Na Japonskem število stoletnikov preseglo 99.000
družba zdravstvo
Na Japonskem število stoletnikov preseglo 99.000
1 posodobitev 12. sep 14:09

Na Japonskem je število ljudi, starih 100 let ali več, doseglo rekordno število skoraj 100.000, pri čemer ženske predstavljajo skoraj 90 % te populacije, so sporočili iz ministrstva. Število stoletnikov je septembra naraslo na 99.763, pri čemer ženske predstavljajo 88 % celotnega števila.

102-letnik postal najstarejša oseba, ki je osvojila goro Fuji
zabava mednarodni odnosi
102-letnik postal najstarejša oseba, ki je osvojila goro Fuji

5. sep 15:13

Kokichi Akuzawa je pri 102 letih postal najstarejša oseba, ki je osvojila goro Fuji, kar je Guinnessova knjiga rekordov priznala v začetku avgusta. Kljub temu, da je bil vmes že blizu tega, da bi odnehal, mu je s pomočjo svoje 70-letne hčere uspelo doseči vrh že drugič.

Entitete in sentiment

Entiteta Sentiment
Jiro Ono Pozitivno
Japonska nevtralno
Michelinove zvezdice Pozitivno

Zakaj je novica relevantna za Slovenijo

Novica je posredno relevantna za Slovenijo, saj predstavlja zanimivost iz sveta gastronomije, vendar ne vpliva neposredno na življenje v Sloveniji.