Peposo: toskanski golaž z vinom in poprom osvaja gurmane
12. nov 8:05
Recept za peposo, toskanski golaž, ki ga odlikujejo govedina, vino, poper in česen, ponuja avtentičen okus Toskane in predstavlja slastno alternativo klasičnemu golažu.
Objavljeno: 4. 11. 2025 9:07
V kuhinji se odvija dvoboj paprik, kjer se rumena, rdeča in zelena paprika potegujejo za naziv zmagovalke na krožniku. Vsaka barva ima svoje značilnosti: rdeča je sladka in mesnata, rumena svilnata in blaga, zelena pa živa in rahlo travnata. Poleg paprik je v ospredju tudi gomoljna zelenjava, ki jo lahko hrustljavo zapečemo v pečici. Gomoljna zelenjava, kot so zelena, koleraba, pastinak, korenček in rdeča pesa, je lahko priloga ali glavna jed.
12. nov 8:05
Recept za peposo, toskanski golaž, ki ga odlikujejo govedina, vino, poper in česen, ponuja avtentičen okus Toskane in predstavlja slastno alternativo klasičnemu golažu.
18. nov 8:06
Tina Maze je te dni kuhala čudovito marmelado iz mandarin. Ker ne more zapustiti svojih navad, je poiskala izviren sicilijanski recept za pripravo te poslastice.
18. nov 14:56
Inštitut za nutricionistiko pred mednarodnim dnevom polnozrnatih žit opozarja na premajhen vnos vlaknin pri Slovencih in svetuje zamenjavo belega kruha s polnozrnatim, ki jih vsebuje trikrat več. Raziskava tudi opozarja na zavajanje kupcev pri označevanju kruha.
18. nov 16:57
Članek opisuje učinkovite načine za zorenje in dolgotrajno shranjevanje kivija doma. Poudarja, kdaj je kivi primeren za mehčanje, kako ga pravilno hraniti v kleti in kako preprečiti njegovo prezgodnje zorenje, da bi ohranili celotno zalogo svežo več mesecev.
17. nov 10:05
McDonald's je razkril informacije o svojih dobaviteljih in sestavinah, ki jih uporablja pri pripravi svojih ikoničnih jedi, kot so Big Mac in krompirček. S tem želi podjetje zagotoviti večjo transparentnost glede izvora in kakovosti surovin.
18. nov 12:56
V sklopu Tedna slovenske hrane so Slovenske železnice skupaj s kmetijskimi organizacijami izvedle akcijo "Lokalna hrana na vlakih". Potnikom na jutranjem vlaku med Mursko Soboto in Ptujem so delili jabolka in med, s čimer želijo ozaveščati o pomenu slovenske hrane.
Članki nudijo ideje za pripravo hrane in spodbujajo k bolj zdravemu prehranjevanju, kar je pomembno za življenje v Sloveniji.