Paprike in gomoljna zelenjava v ospredju kulinaričnih dvobojev
življenjski slog

Paprike in gomoljna zelenjava v ospredju kulinaričnih dvobojev

V kuhinji se odvija dvoboj paprik, kjer se rumena, rdeča in zelena paprika potegujejo za naziv zmagovalke na krožniku. Vsaka barva ima svoje značilnosti: rdeča je sladka in mesnata, rumena svilnata in blaga, zelena pa živa in rahlo travnata. Poleg paprik je v ospredju tudi gomoljna zelenjava, ki jo lahko hrustljavo zapečemo v pečici. Gomoljna zelenjava, kot so zelena, koleraba, pastinak, korenček in rdeča pesa, je lahko priloga ali glavna jed.

Izvorni članki

Česnova juha s krompirjem: hitro skuhana, gosta in kremasta
Česnova juha s krompirjem: hitro skuhana, gosta...
slovenskenovice.si | 4. 11. 2025 7:08
Česnova juha s krompirjem: hitro skuhana, gosta in kremasta
Česnova juha s krompirjem: hitro skuhana, gosta...
odprtakuhinja.delo.si | 4. 11. 2025 5:05
KUHALNICA: Hrustljavo zapečena gomoljna zelena
KUHALNICA: Hrustljavo zapečena gomoljna zelena
mojaleta.si | 4. 11. 2025 5:00
Katera je zmagovalka na krožniku?
blazkuha.si | 4. 11. 2025 4:30

Podobni članki

Triki za dolgo ohranitev svežine kivija in napake pri shranjevanju
družba življenjski slog
Triki za dolgo ohranitev svežine kivija in napake pri shranjevanju

18. nov 16:57

Članek opisuje učinkovite načine za zorenje in dolgotrajno shranjevanje kivija doma. Poudarja, kdaj je kivi primeren za mehčanje, kako ga pravilno hraniti v kleti in kako preprečiti njegovo prezgodnje zorenje, da bi ohranili celotno zalogo svežo več mesecev.

McDonald's razkriva dobavitelje in sestavine priljubljenih jedi
posel življenjski slog
McDonald's razkriva dobavitelje in sestavine priljubljenih jedi

17. nov 10:05

McDonald's je razkril informacije o svojih dobaviteljih in sestavinah, ki jih uporablja pri pripravi svojih ikoničnih jedi, kot so Big Mac in krompirček. S tem želi podjetje zagotoviti večjo transparentnost glede izvora in kakovosti surovin.

Zakaj je novica relevantna za Slovenijo

Članki nudijo ideje za pripravo hrane in spodbujajo k bolj zdravemu prehranjevanju, kar je pomembno za življenje v Sloveniji.