Raziskava razkrila, da Nemci pogosteje uživajo meso, kot so pripravljeni priznati
družba življenjski slog

Raziskava razkrila, da Nemci pogosteje uživajo meso, kot so pripravljeni priznati

17. avg 2:00

Nova raziskava je pokazala, da le malo Nemcev že dolgo živi brez mesa. Rezultati razkrivajo vpogled v navade prehranjevanja v državi in kažejo, da mnogi Nemci pogosteje uživajo meso, kot to javno priznajo. Raziskava osvetljuje tudi podatke Nacionalnega monitoringa prehrane.

Nova raziskava je pokazala, da le malo Nemcev že dolgo živi brez mesa. Rezultati razkrivajo vpogled v navade prehranjevanja v državi in kažejo, da mnogi Nemci pogosteje uživajo meso, kot to javno priznajo. Raziskava osvetljuje tudi podatke Nacionalnega monitoringa prehrane.

Izvorni članki

Podobni članki

Obsežna študija: Visoko predelana hrana ogroža zdravje in organe
zdravstvo tehnologija
Obsežna študija: Visoko predelana hrana ogroža zdravje in organe

19. nov 9:56

Obsežna študija, objavljena v reviji 'Lanset', je pokazala, da visoko predelana hrana (UPF) škoduje vsem glavnim organom človeškega telesa in predstavlja resno grožnjo globalnemu zdravju. Industrijsko predelana hrana je nevarna za zdravje.

Test naravnih jogurtov v Avstriji razkril večinoma zadovoljive rezultate
gospodarstvo potrošništvo
Test naravnih jogurtov v Avstriji razkril večinoma zadovoljive rezultate

19. nov 8:56

Združenje za varstvo potrošnikov (VKI) je testiralo naravne jogurte in ugotovilo, da je bilo 32 od 38 izdelkov ocenjenih z "zelo dobro" ali "dobro". Samo en izdelek je bil ocenjen kot "manj zadovoljiv", pet pa jih je bilo "povprečnih". Izvor mleka je bil, z eno izjemo, razviden iz etikete ali pa je bil sporočen na zahtevo. Pri 31 jogurtih je mleko v celoti izviralo iz Avstrije.

Entitete in sentiment

Entiteta Sentiment
Nemci nevtralno
meso nevtralno
Nacionalni monitoring prehrane nevtralno
Nemčija nevtralno

Zakaj je novica relevantna za Slovenijo

Prehranjevalne navade v Nemčiji so lahko zanimive tudi za slovensko publiko, saj lahko nudijo vpogled v trende in preference pri prehranjevanju v Evropi. Rezultati o uživanju mesa so lahko relevantni za diskusije o trajnosti in zdravju.