Toksikolog pojasnjuje: Zakaj lahko rešimo plesniv sir, mesa pa nikoli
zdravstvo življenjski slog

Toksikolog pojasnjuje: Zakaj lahko rešimo plesniv sir, mesa pa nikoli

Strokovnjaki za toksikologijo svetujejo, da je pri shranjevanju hrane potrebna previdnost. Medtem ko lahko pri siru odrežemo plesnivi del in preostanek zaužijemo, je pri mesu situacija drugačna. Meso, ki kaže znake kvarjenja, je treba zavreči, saj lahko vsebuje nevarne toksine, ki jih proizvajajo bakterije in plesni.

Izvorni članki

Why you can salvage moldy cheese but never spoi...
medicalxpress.com | 28. 10. 2025 14:58
Why you can salvage moldy cheese but never spoi...
theconversation.com | 28. 10. 2025 12:27

Podobni članki

Entitete in sentiment

Entiteta Sentiment
Toksini Negativno
Bakterije Negativno
Plesni Negativno

Zakaj je novica relevantna za Slovenijo

Nasveti o varnem ravnanju s hrano so relevantni za vsakodnevno življenje v Sloveniji, saj vplivajo na zdravje ljudi.