Nova korejska restavracija z žarom v Chippendaleu ponuja odlično izbiro govedine
13. nov 20:05
V Chippendaleu se je odprla nova korejska restavracija z žarom, ki je idealna za skupine, ki želijo uživati v mesni pojedini, kjer si meso pečejo sami.
Objavljeno: 18. 11. 2025 19:56
Avstralski kuhar Adam Liaw deli nasvete za pripravo sočnih in okusnih zrezkov na žaru, vključno s tehniko počasnega kuhanja, argentinsko marinado in nepogrešljivo omako chimichurri. Poudarja, da je največja napaka pri peki na žaru nestrpnost in prenizka temperatura.
13. nov 20:05
V Chippendaleu se je odprla nova korejska restavracija z žarom, ki je idealna za skupine, ki želijo uživati v mesni pojedini, kjer si meso pečejo sami.
18. nov 0:05
Francoski kuhar César Troisgros, naslednik znane družinske linije in vodja restavracije Bois sans feuilles v Ouchesu, je bil razglašen za kuharja leta 2026 s strani vodnika Gault et Millau. Troisgros je predstavnik četrte generacije kuharske družine, ki je prejela tri Michelinove zvezdice.
12. nov 11:05
Članek predstavlja recept za pripravo pekača s sladkim krompirjem, ki je idealen za hiter obrok. Priprava je preprosta: sestavine se razporedijo po pekaču in dajo v pečico, kar omogoča enostavno čiščenje kuhinje in sproščanje po obroku. Poseben poudarek je na prelivu iz arašidov in limete.
12. nov 8:05
Slavni kuhar Yotam Ottolenghi deli recept za pripravo hrustljavega pečenega krompirja, ki ga obogati z rožmarinom, za'atarjem in osvežilno zeleno omako. Poudarja, da naj bo preostali del obroka bogat z začimbami, kislostjo in pikantnostjo, da krompir zasije v polnem sijaju.
12. nov 8:05
V Eastwoodu je Hwagae Banchan odprl specializirano trgovino s prilogami, kot so kimchi iz spomladanske čebule in dušena lotusova korenina, ki spremljajo korejski obrok.
18. nov 4:05
V Geelongu in na Surf Coast so objavili izbor najboljših krajev za hrano in pijačo leta 2026. Vodnik ponuja pregled vinskih barov, pekarn in restavracij, ki ponujajo raznolike kulinarične izkušnje v tej hitro razvijajoči se regiji Avstralije.