Ker slika ni na voljo, prikazujemo umetniško delo.
Sredina
Zanesljiv vir Verified Propaganda
življenjski slog potrošništvo
Sredina
Zanesljiv vir Verified Propaganda

Slovenci najraje uporabljajo določeno vrsto smetane za kuhanje, kavo in stepanje

Pregled različnih vrst smetane je razkril razlike v uporabi in navadah Slovencev pri kuhanju. Analiza je pokazala, katera vrsta smetane prevladuje v slovenskih kuhinjah za različne namene.

Entitete in sentiment

Entiteta Sentiment
Slovenija nevtralno

Izvorni članki

Katera smetana je najboljša za kuhanje, katera za kavo in katera za stepanje? Slovenci najpogosteje izberejo to
Katera smetana je najboljša za kuhanje, katera ...
slovenskenovice.si | 25. 11. 2025 7:09
Katera smetana je najboljša za kuhanje, katera za kavo in katera za stepanje? Slovenci najpogosteje izberejo to
Katera smetana je najboljša za kuhanje, katera ...
odprtakuhinja.delo.si | 25. 11. 2025 6:56

Lastnosti poročanja virov

Viri imajo različne politične orientacije in preference, prav tako tipe poročanja. Vsak vir lahko poroča na več različnih načinov (objavljanje novic, intervjuji, itn. Ni nujno, da so viri vedno zanesljivi. Če je vir kdaj v preteklosti širil dezinformacije ali propagando, je to navedeno, vendar to ne pomeni samodejno, da je ta novica lažna. Prav tako ni nujno, da so viri z določeno politično orientacijo vedno pristranski v poročanju.

Število kvadratkov prikazuje, koliko virov v tej novici ima določeno značilnost.

Tip poročanja

reportaže:
poročanje o novicah:
nasveti:
mnenja in komentarji:
kronika:

Zanesljivost

zanesljiv:

Politična orientacija

neznano:
sredina:

Politične preference

neznano:
populističen:

Neodvisnost

odvisen:
neodvisen:

Objektivnost

nepristranski:
pristranski:

Več o ocenjevanju virov.

Zakaj je novica relevantna za Slovenijo

Informacija o prehranjevalnih navadah in kulinariki v Sloveniji je relevantna za slovenske potrošnike.

Podobni članki

V Zagrebu izdana kuharica slovenske manjšine
kultura življenjski slog
V Zagrebu izdana kuharica slovenske manjšine

24. nov 13:57

Na Hrvaškem je izšla dvojezična kuharica "Spomini na babičino kuhinjo", ki jo je avtorica Marjeta Trkman Kravar sestavila s pomočjo tamkajšnjih Slovenk. Knjiga vsebuje recepte za tradicionalne slovenske jedi in po besedah etnologinje Lee Kužnik predstavlja pomemben del identitete slovenske manjšine v Zagrebu.

Paprike in gomoljna zelenjava v ospredju kulinaričnih dvobojev
življenjski slog
Paprike in gomoljna zelenjava v ospredju kulinaričnih dvobojev

4. nov 9:07

V kuhinji se odvija dvoboj paprik, kjer se rumena, rdeča in zelena paprika potegujejo za naziv zmagovalke na krožniku. Vsaka barva ima svoje značilnosti: rdeča je sladka in mesnata, rumena svilnata in blaga, zelena pa živa in rahlo travnata. Poleg paprik je v ospredju tudi gomoljna zelenjava, ki jo lahko hrustljavo zapečemo v pečici. Gomoljna zelenjava, kot so zelena, koleraba, pastinak, korenček in rdeča pesa, je lahko priloga ali glavna jed.

Slovenci navdušeni nad izboljšano različico zeljne solate
življenjski slog
Slovenci navdušeni nad izboljšano različico zeljne solate

7. okt 9:04

Več spletnih portalov, vključno s Slovenskimi novicami, Delom in Odprto kuhinjo, je objavilo članke, ki opevajo izboljšano različico zeljne solate. Ta naj bi bila še posebej priljubljena med Slovenci, različico pa so predstavili na grškem večeru s bralci in bralkami.

Entitete in sentiment

Entiteta Sentiment
Slovenija nevtralno

Zakaj je novica relevantna za Slovenijo

Informacija o prehranjevalnih navadah in kulinariki v Sloveniji je relevantna za slovenske potrošnike.