Prehrambeni strokovnjaki priporočajo petkratno izpiranje riža za zmanjšanje prisotnosti škodljivih snovi
zdravstvo življenjski slog

Prehrambeni strokovnjaki priporočajo petkratno izpiranje riža za zmanjšanje prisotnosti škodljivih snovi

Prehrambeni inženirji in strokovnjaki za prehrano svetujejo temeljito izpiranje riža, in sicer petkrat pred kuhanjem. Ta praksa naj bi pomagala zmanjšati prisotnost določenih snovi v rižu, kar naj bi pozitivno vplivalo na zdravje potrošnikov. Priporočila so namenjena vsem, ki pripravljajo riž za uživanje.

Izvorni članki

Wash rice five times before you cook it says food expert
Wash rice five times before you cook it says fo...
devonlive.com | 25. 7. 2025 9:37
Food engineer says you should wash rice five times before you cook it
Food engineer says you should wash rice five ti...
getsurrey.co.uk | 25. 7. 2025 9:37

Entitete in sentiment

Entiteta Sentiment
prehrambeni inženirji nevtralno
strokovnjaki za prehrano nevtralno
riž nevtralno

Zakaj je novica relevantna za Slovenijo

Novica je pomembna za prebivalce Slovenije, saj se riž pogosto uporablja v prehrani in je priporočilo glede njegove priprave relevantno za splošno javnost.