Katalonska kuhinja osvojila Kitajsko: Calçotada in liofilizirani calçots v Pekingu
mednarodni odnosi življenjski slog

Katalonska kuhinja osvojila Kitajsko: Calçotada in liofilizirani calçots v Pekingu

Eduard Xatruch, kuharski mojster iz restavracije Disfrutar, je v Pekingu predstavil katalonsko gastronomijo, vključno z jedmi, kot je 'calçotada' in liofilizirani calçots z misom in romescom. Ta kulinarični dogodek je bil del uradnega obiska katalonske delegacije na Kitajskem, katerega namen je bil okrepiti odnose med regijama v okviru svetovnega leta katalonske gastronomije.

Izvorni članki

Calçots liofilizados con romesco de miso, la propuesta gastronómica para estrechar relaciones con China
Calçots liofilizados con romesco de miso, la pr...
elnacional.cat | 28. 7. 2025 19:54
'Calçotada made in China': el chef del restaura...
elperiodico.com | 28. 7. 2025 15:00

Entitete in sentiment

Entiteta Sentiment
Eduard Xatruch Pozitivno
Disfrutar Pozitivno
Peking nevtralno
Kitajska nevtralno
Katalonija Pozitivno
Agencija za katalonski turizem Pozitivno
Illa nevtralno
Joan Roca Pozitivno
Carme Ruscalleda Pozitivno

Zakaj je novica relevantna za Slovenijo

Novica je posredno relevantna, saj govori o mednarodnem sodelovanju in promociji regionalne kulture, kar lahko služi kot primer za slovenske iniciative, vendar nima neposrednega vpliva na življenje v Sloveniji.