Recepti: Azijska solata, starodavna jed iz čičerike, domači liker in okusni quiche
življenjski slog

Recepti: Azijska solata, starodavna jed iz čičerike, domači liker in okusni quiche

Članki ponujajo različne recepte: od lahke azijske solate s špinačo in sezamom, preko manj znanega morrococa iz čičerike, do tradicionalnega katalonskega likerja ratafía in francoskih quichev. Vsak recept ponuja enostavne korake in nasvete za pripravo doma.

Izvorni članki

Cómo hacer ratafía casera: el paso a paso de una experta para triumfar en casa
Cómo hacer ratafía casera: el paso a paso de un...
elnacional.cat | 27. 8. 2025 3:30
No es hummus: la antigua receta con garbanzos para 'dipear' que muchos no conocen
No es hummus: la antigua receta con garbanzos p...
elnacional.cat | 27. 8. 2025 3:30
7 receitas de quiches saborosas e práticas para o jantar
7 receitas de quiches saborosas e práticas para...
cartacapital.com.br | 26. 8. 2025 22:00
Ensalada asiática de espinacas y ajonjolí, rece...
excelsior.com.mx | 26. 8. 2025 18:58

Podobni članki

Francozi pozvani k delitvi izkušenj s prijetnimi obroki
družba življenjski slog
Francozi pozvani k delitvi izkušenj s prijetnimi obroki

13. nov 13:06

Po obdobju covida-19 Francozi iščejo načine za povezovanje ob obrokih, bodisi doma bodisi v restavracijah. Pozvani so k delitvi svojih izkušenj s prijetnimi obroki, kot so fondi, raclette ali prigrizki, ki spodbujajo druženje.

Ali je topel zajtrk bolj zdrav od hladnega?
zdravstvo življenjski slog
Ali je topel zajtrk bolj zdrav od hladnega?

19. nov 6:56

Strokovnjaki se strinjajo, da temperatura zajtrka ne vpliva bistveno na zdravje. Pomembneje je, da je zajtrk uravnotežen in vsebuje hranilne snovi, ne glede na to, ali je topel ali hladen. Hranilen topel zajtrk je lahko zdrav, vendar se je treba izogibati nekaterim pastem.

Entitete in sentiment

Entiteta Sentiment
Azijska solata Pozitivno
Morrococo nevtralno
Ratafía Pozitivno
Quiche Pozitivno

Zakaj je novica relevantna za Slovenijo

Članki ponujajo recepte, ki so lahko zanimivi za ljudi v Sloveniji, ki radi kuhajo in preizkušajo nove okuse.