Ker slika ni na voljo, prikazujemo umetniško delo.
Sredina
Zanesljiv vir Verified Propaganda
posel življenjski slog
Sredina
Zanesljiv vir Verified Propaganda

Nelson Tanate nasledi Jonnieja Boerja kot obraz restavracije De Librije

Nelson Tanate začenja leto brez svojega prijatelja in mentorja Jonnieja Boerja, zavedajoč se, da ne more postati boljši kuharski mojster na papirju. Kljub temu pravi, da mu to ne povzroča pritiska, ampak mu daje veliko moči, saj postaja novi obraz restavracije De Librije s tremi Michelinovimi zvezdicami v Zwolleju.

Entitete in sentiment

Entiteta Sentiment
Nelson Tanate Pozitivno
Jonnie Boer Pozitivno
De Librije Pozitivno
Zwolle nevtralno

Lastnosti poročanja virov

Viri imajo različne politične orientacije in preference, prav tako tipe poročanja. Vsak vir lahko poroča na več različnih načinov (objavljanje novic, intervjuji, itn. Ni nujno, da so viri vedno zanesljivi. Če je vir kdaj v preteklosti širil dezinformacije ali propagando, je to navedeno, vendar to ne pomeni samodejno, da je ta novica lažna. Prav tako ni nujno, da so viri z določeno politično orientacijo vedno pristranski v poročanju.

Število kvadratkov prikazuje, koliko virov v tej novici ima določeno značilnost.

Objektivnost

nepristranski:

Zanesljivost

zanesljiv:

Politična orientacija

sredina:

Politične preference

neznano:

Tip poročanja

poročanje o novicah:
mnenja in komentarji:
analize:
lokalno poročanje:
preiskovalno novinarstvo:

Neodvisnost

odvisen:
neodvisen:

Več o ocenjevanju virov.

Zakaj je novica relevantna za Slovenijo

Novica je relevantna za ljudi, ki jih zanima kulinarika in dogajanje v vrhunskih restavracijah, vendar nima velikega vpliva na splošno življenje v Sloveniji.

Podobni članki

Restavracija De Librije bo izdala kuharsko knjigo v spomin na Jonnija Boerja
kultura življenjski slog
Restavracija De Librije bo izdala kuharsko knjigo v spomin na Jonnija Boerja

19. nov 8:56

Restavracija De Librije in družina pokojnega kuharskega mojstra Jonnija Boerja bosta aprila izdali kuharsko knjigo v njegovem spomin. Knjiga bo s pomočjo štirinajstih jedi prikazala vse vidike, ki so Jonnija Boerja naredili za enega najboljših kuharjev na Nizozemskem. Družina je izbrala štirinajst jedi, ker je bila to kuharjeva najljubša številka.

Restavracija De Librije obdržala tri Michelinove zvezdice po smrti chefa Jonnieja Boerja
družba kultura
Restavracija De Librije obdržala tri Michelinove zvezdice po smrti chefa Jonnieja Boerja
1 posodobitev 6. okt 10:28

Restavracija De Librije v Zwolleju je obdržala svoje tri Michelinove zvezdice tudi po smrti chefa Jonnieja Boerja, kar so objavili na sejmu BBB v Maastrichtu. Nelson Tanate in Thérèse Boer sta poudarila, da sta storila vse, da bi ohranila standard restavracije. Po podelitvi Michelinovih zvezdic je vdova pokojnega kuharja izrazila močna čustva.

Jordi Doce objavil knjigo o žalovanju in okrevanju, Eleonora Galasso pa roman o prijateljstvu in boju z rakom
družba literatura
Jordi Doce objavil knjigo o žalovanju in okrevanju, Eleonora Galasso pa roman o prijateljstvu in boju z rakom

25. sep 13:08

Španski pisatelj Jordi Doce je marca 2022 začel pisati dnevnik, ki je prerasel v knjigo "Libro de duelo y convalecencia" (Knjiga o žalovanju in okrevanju). Po njegovih besedah je ta proces pisanja trajal dve leti in mu nudil družbo. Italijanska avtorica Eleonora Galasso pa je izdala svoj prvi roman "La vie selon Zoé" (Življenje po Zoé), ki pripoveduje o turbulentnem prijateljstvu med pripovedovalko in Zoé, katere življenje se obrne na glavo, ko izve, da ima raka.

Španska in francoska književnost v ospredju: Nova dela in avtorske izkušnje
kultura literatura
Španska in francoska književnost v ospredju: Nova dela in avtorske izkušnje

25. sep 11:04

V Španiji so ponovno izdali roman 'Kako popolnoma izginiti' Mariane Enriquez, ki je izšel leta 2004 v Argentini. Medtem je Jordi Doce v Španiji izdal knjigo, ki temelji na zapiskih iz obdobja žalovanja in okrevanja. V Franciji pa je Eleonora Galasso izdala roman 'Življenje po Zoe', ki pripoveduje o prijateljstvu in soočanju z boleznijo.

Marco Prins iz Maasdijka, kuharski mojster z Michelinovimi zvezdicami, navdušuje zvezdnike v New Yorku
življenjski slog zabava
Marco Prins iz Maasdijka, kuharski mojster z Michelinovimi zvezdicami, navdušuje zvezdnike v New Yorku

21. dec 17:56

Marco Prins, kuhar iz Maasdijka, je v New Yorku dosegel izjemen uspeh. Pred dvema letoma je prišel iz Rotterdama, da bi ustvarjal v New Yorku, in si tudi letos prislužil dve Michelinovi zvezdici. V njegovi restavraciji se pogosto ustavljajo svetovne zvezde, med njimi tudi športniki in politiki, vendar Prins ostaja skromen in poudarja, da v mestu živi veliko znanih osebnosti.

Entitete in sentiment

Entiteta Sentiment
Nelson Tanate Pozitivno
Jonnie Boer Pozitivno
De Librije Pozitivno
Zwolle nevtralno

Zakaj je novica relevantna za Slovenijo

Novica je relevantna za ljudi, ki jih zanima kulinarika in dogajanje v vrhunskih restavracijah, vendar nima velikega vpliva na splošno življenje v Sloveniji.