Serija "Bistronomia" prikazuje revolucijo v francoski gastronomiji
Objavljeno: 25. 9. 2025 20:05
Serija "Bistronomia", ki je na voljo na france.tv in France TV Slash, prikazuje vzpon gibanja "fooding" v francoski gastronomiji v 2000-ih letih. Serija spremlja mlade ljubitelje hrane, ki so si prizadevali ustvariti cenovno ugodnejšo in manj omejeno kulinariko, s čimer so pretresli tradicionalne akademske norme. Čeprav ima nekaj pomanjkljivosti, serija uspešno ujame bistvo tega prelomnega obdobja.
Viri imajo različne politične orientacije in preference, prav tako tipe poročanja.
Vsak vir lahko poroča na več različnih načinov (objavljanje novic, intervjuji, itn.
Ni nujno, da so viri vedno zanesljivi. Če je vir kdaj v preteklosti širil dezinformacije ali propagando,
je to navedeno, vendar to ne pomeni samodejno, da je ta novica lažna.
Prav tako ni nujno, da so viri z določeno politično orientacijo vedno pristranski v poročanju.
Število kvadratkov prikazuje, koliko virov v tej novici ima določeno značilnost.
Francoska serija "Bistronomia", nagrajena na festivalu v La Rochelle, prikazuje zgodbo treh mladih kuharjev, ki se v zgodnjih 2000-ih letih odločijo zapustiti visoko kulinariko in ustvariti lastno restavracijo. Serija, ki jo predvaja France.tv, ponuja vpogled v zahtevno ozadje restavracij in opisuje bistronomsko revolucijo skozi prijateljstvo treh strastnih posameznikov.
V Barceloni je bil predstavljen andorski forum Andorra Taste, ki je ponudil poseben meni, pripravljen s štirimi rokami. Japonski kuhar Hideki Matsuhisa iz Sport Hotel Hermitage & Spa v Soldeu in andorski kuhar Rodrigo Martínez iz restavracije Beç v Escaldes-Engordanyu sta združila moči. Forum si prizadeva odkriti novo dimenzijo visokogorske gastronomije in se uveljaviti kot pomembna gastronomska prireditev.
Novi dokumentarni film Françoisa-Xavierja Droueta, "Evangelij revolucije", osvetljuje pomembno vlogo krščanske cerkve v revolucionarnih gibanjih v Latinski Ameriki v 20. stoletju. Film raziskuje, kako so se številni verniki v 70. in 80. letih 20. stoletja v imenu Boga borili proti diktaturam v Južni Ameriki. Dokumentarec analizira obdobje, ko je del Cerkve podpiral osvobodilne boje, in ponuja vpogled v uresničevanje sanj o boljšem svetu v štirih državah.
Francoskega humorista Mehdija je uspelo prodreti v reportažo televizije France 2, kjer se je pretvarjal, da je potrošnik. Televizijska hiša se je kasneje opravičila za incident.
Nekdanji senegalski minister za mladino, Pape Malick Ndour, se je odzval na poročila o njegovi aretaciji na letališču Blaise Diagne, zanikajoč kakršnekoli namere o begu v tujino. Medtem pa je Jérémy Desbraux, kuhar z dvema Michelinovima zvezdicama, prejel priznanje GaultMillau kot "kuhar leta" za svoje delo v restavraciji Maison Wenger v Noirmontu v Švici.
Dogajanje je v Franciji in nima neposrednega vpliva na življenje v Sloveniji. Prikazuje zanimivost iz področja kulinarike in televizije.
Spletno mesto apdejt.si je ljubiteljski projekt,
ki se nenehno spreminja in nadgrajuje, zato nam spremljanje analitike veliko pomeni.
O piškotih in zasebnosti
Spletno mesto uporablja piškote za zbiranje anonimiziranih podatkov o obiskanosti, za nekatere nastavitve
in za pravilno delovanje oglaševanja. Podatki nam pomagajo razumeti, kako izboljšati spletno mesto.
Za shranjevanje piškotov je potrebno vaše dovoljenje. Če kliknete Sprejmi,
s tem dovolite uporabo piškotov za nastavitve, analitiko in oglaševanje. Če ne želite piškotov za oglaševanje,
kliknite Spremeni nastavitve in izberite dovoljene kategorije.
Nujno potrebnih piškotov ni mogoče izklopiti. Če ne želite sodelovati v merjenju statistike obiskanosti,
vam priporočamo, da zapustite to stran. Obiščete lahko npr.
arhiv citatov Zlopamtilo.si ali pa
iskalnik sinonimov Kontekst.io
Več informacij o piškotkih, hrambi podatkov in zasebnosti najdete na strani o
zasebnosti. Za razlago o označevanju
verodostojnosti virov preberite vizitko.
Nastavitve piškotkov
Tu lahko vklopite ali izklopite oglaševalske piškote. Nujno potrebnih ni mogoče izklopiti.