Študija v Avstriji razkrila visoko vsebnost sladkorja in nizko vsebnost vlaknin v žitnih zajtrkih
Sredina
Zanesljiv vir Verified Propaganda
zdravstvo življenjski slog

Študija v Avstriji razkrila visoko vsebnost sladkorja in nizko vsebnost vlaknin v žitnih zajtrkih

Nova študija avstrijskega inštituta SIPCAN iz Salzburga je analizirala 744 izdelkov iz avstrijskih trgovin in ugotovila, da se vsebnost sladkorja in vlaknin v müselijih, žitnih kosmičih in žitnih kašah zelo razlikuje. Študija je pokazala, da imajo zlasti žitarice za otroke pogosto preveč sladkorja in premalo hranil.

Lastnosti poročanja virov

Viri imajo različne politične orientacije in preference, prav tako tipe poročanja. Vsak vir lahko poroča na več različnih načinov (objavljanje novic, intervjuji, itn. Ni nujno, da so viri vedno zanesljivi. Če je vir kdaj v preteklosti širil dezinformacije ali propagando, je to navedeno, vendar to ne pomeni samodejno, da je ta novica lažna. Prav tako ni nujno, da so viri z določeno politično orientacijo vedno pristranski v poročanju.

Število kvadratkov prikazuje, koliko virov v tej novici ima določeno značilnost.

Tip poročanja

poročanje o novicah:
mnenja in komentarji:
analize:
intervjuji:
kritično poročanje:
dokumentarno:

Zanesljivost

zanesljiv:

Politična orientacija

sredina:
liberalno:

Politične preference

neznano:
prozahoden:
zmeren:
regionalno usmerjen:
konzervativen:

Neodvisnost

neodvisen:
javen:

Objektivnost

nepristranski:

Več o ocenjevanju virov.

Podobni članki

Avstrijci zaužijejo premalo vlaknin, kaže študija iz Innsbrucka
življenjski slog zdravstvo
Avstrijci zaužijejo premalo vlaknin, kaže študija iz Innsbrucka

28. nov 6:56

Avstrijci s prehrano zaužijejo občutno premalo vlaknin, ugotavlja študija iz Innsbrucka, ki je zajela več kot 800 preiskovancev, starih okoli 22 let. Po podatkih raziskave, objavljene v strokovni reviji "Foods", Avstrijci zaužijejo približno polovico priporočene minimalne količine vlaknin.

Ali je topel zajtrk bolj zdrav od hladnega?
zdravstvo življenjski slog
Ali je topel zajtrk bolj zdrav od hladnega?

19. nov 6:56

Strokovnjaki se strinjajo, da temperatura zajtrka ne vpliva bistveno na zdravje. Pomembneje je, da je zajtrk uravnotežen in vsebuje hranilne snovi, ne glede na to, ali je topel ali hladen. Hranilen topel zajtrk je lahko zdrav, vendar se je treba izogibati nekaterim pastem.

Entitete in sentiment

Entiteta Sentiment
SIPCAN nevtralno
Salzburg nevtralno
Avstrija nevtralno

Zakaj je novica relevantna za Slovenijo

Čeprav je študija izvedena v Avstriji, so rezultati relevantni tudi za Slovenijo, saj se podobni izdelki prodajajo tudi tukaj. Potrošniki v Sloveniji lahko izkoristijo te informacije za bolj informirane odločitve pri nakupu žitnih zajtrkov.