Recept za okrepčilno zimsko jed: Juha iz pora s sirom in mletim mesom
8. dec 6:56
Juha iz pora s sirom in mletim mesom je preprosta in kremasta jed, ki jo je mogoče hitro pripraviti z malo sestavinami, idealna za hladne dni ali družabne večere.
Objavljeno: 11. 11. 2025 14:05
Članek obravnava razlike med kislo smetano, smetano in crème fraîche, poudarja njihovo različno vsebnost maščobe in ustreznost za različne recepte.
Viri imajo različne politične orientacije in preference, prav tako tipe poročanja. Vsak vir lahko poroča na več različnih načinov (objavljanje novic, intervjuji, itn. Ni nujno, da so viri vedno zanesljivi. Če je vir kdaj v preteklosti širil dezinformacije ali propagando, je to navedeno, vendar to ne pomeni samodejno, da je ta novica lažna. Prav tako ni nujno, da so viri z določeno politično orientacijo vedno pristranski v poročanju.
Število kvadratkov prikazuje, koliko virov v tej novici ima določeno značilnost.
Več o ocenjevanju virov.
Članek je relevanten za tiste, ki jih zanima kulinarika in priprava jedi.
8. dec 6:56
Juha iz pora s sirom in mletim mesom je preprosta in kremasta jed, ki jo je mogoče hitro pripraviti z malo sestavinami, idealna za hladne dni ali družabne večere.
28. avg 18:19
Članki ponujajo nasvete za pripravo različnih jedi. Prvi članek s spletne strani eleconomista.es razkriva, kako izboljšati okus paradižnikovega sofrita z dodajanjem določenih sestavin pred kuhanjem. Drugi članek s spletne strani abc.es predstavlja recept za pašteto iz skuše in kumaric, ki naj bi bila osvežilna in nasitna. Eldiario.es pa predlaga pripravo solate z melono na žaru in različne načine priprave zvitkov iz bučk, bodisi s peko v pečici ali brez.
23. dec 7:56
Članek ponuja deset nasvetov za pripravo okusnega domačega sirovega fondija, ki je priljubljena zimska jed in klasika za silvestrovo.
27. nov 20:56
Članki predstavljajo različne kulinarične teme: mehiško različico zahvalnega dne s tradicionalnimi recepti, pripravo avtentičnih chilaquiles s čili morita, ki jedi doda globok in pikanten okus, ter nasvete kuharskega mojstra Karlosa Arguiñana za pripravo okusne omake za testenine, pri čemer poudarja vsestranskost testenin in možnosti kombiniranja z različnimi sestavinami.
19. dec 10:56
Članek predstavlja recept za Vitello Tonnato, italijansko jed, ki jo sestavljajo tanke rezine teletine, prelite s kremasto omako iz tune. Poudarek je na pripravi jedi doma, brez potrebe po profesionalni kuhinji, s strokovnimi nasveti za pripravo.
11. nov 7:05
Recept za mačja prsa, obogaten z žafranom in kardamomom, spreminja preprosto jed v praznično poslastico. Kuhar iz Altenburškega okraja, znanega po pridelavi žafrana, razkriva, kako z malo sestavinami ustvariti izjemno jed.
Članek je relevanten za tiste, ki jih zanima kulinarika in priprava jedi.