Kulinarične inovacije in zdrava prehrana so v ospredju: od Michelinovega salmoreja do Mercadoninih uspešnic
življenjski slog življenjski slog življenjski slog šport

Kulinarične inovacije in zdrava prehrana so v ospredju: od Michelinovega salmoreja do Mercadoninih uspešnic

19. jul 10:28

V poletni vročini je Mercadona predstavila novo neprekosljivo horchato, ki je postala zvezdniška pijača za boj proti vročini. Medtem so bili objavljeni tudi koristni nasveti za lastnike mačk, kako ohranjati svoje ljubljenčke hidrirane v dneh z visokimi temperaturami, s poudarkom na poletnem obdobju, ki prinaša daljše dni in višje temperature.

Najnovejše kulinarične novice razkrivajo, kako se tradicionalna jed salmorejo iz Andaluzije spreminja z uporabo posebnega kruha in kisa, kar jo je popeljalo do Michelinove zvezdice. Poleg tega se prebivalcem priporoča zamrznjen avokado kot priročen vir antioksidantov in zdrave prehrane. V Franciji se iščejo načini za združevanje zdrave prehrane z omejenim poletnim proračunom. Legendarni dirkač Fernando Alonso pa je pri 43 letih presenetil z vegansko dieto, ki je izključila meso in ribe. Špansko kulinariko pa je prevzel tudi restavracija Alkimia s svojo revolucionarno katalonsko kuhinjo. Mercadona pa je vnovič uspela s poletnim pripravljenim obrokom, ki se prodaja kot vroče žemljice, še posebej pa je navdušila z novo skledo lososa s pečeno zelenjavo in omako romesco, ki združuje zdravje in okus.

Izvorni članki

Entitete in sentiment

Entiteta Sentiment
Mercadona zelo pozitivno
Fernando Alonso Pozitivno
Alkimia zelo pozitivno
Salmorejo cordobés Pozitivno
Avokado Pozitivno
mačke nevtralno
horchata Pozitivno
Poletje nevtralno

Zakaj je novica relevantna za Slovenijo

Novice so relevantne za življenje v Sloveniji, saj obravnavajo globalne trende v prehrani in kulinariki, ki so prisotni tudi v Sloveniji, kot so zdrava prehrana, pripravljeni obroki in Michelinove zvezdice.