Tedenski jedilnik ponuja tradicionalne slovenske jedi
15. dec 7:56
Članek predstavlja tedenski jedilnik z domačimi kosili, ki vključuje pečenico z matevžem, zapečene palačinke, testenine iz ene ponve, bujto repo in hrustljave ribje ocvrtke.
Objavljeno: 1. 12. 2025 7:56
Članek priporoča pet jedi, ki so posebej priljubljene v decembru: mac'n'cheese, sarmo, palačinke Suzette, goveje ličnice in segedin iz pečice. Poudarek je na okusih, ki grejejo v zimskem času.
Viri imajo različne politične orientacije in preference, prav tako tipe poročanja. Vsak vir lahko poroča na več različnih načinov (objavljanje novic, intervjuji, itn. Ni nujno, da so viri vedno zanesljivi. Če je vir kdaj v preteklosti širil dezinformacije ali propagando, je to navedeno, vendar to ne pomeni samodejno, da je ta novica lažna. Prav tako ni nujno, da so viri z določeno politično orientacijo vedno pristranski v poročanju.
Število kvadratkov prikazuje, koliko virov v tej novici ima določeno značilnost.
Več o ocenjevanju virov.
15. dec 7:56
Članek predstavlja tedenski jedilnik z domačimi kosili, ki vključuje pečenico z matevžem, zapečene palačinke, testenine iz ene ponve, bujto repo in hrustljave ribje ocvrtke.
20. okt 9:05
Spletne strani delo.si, odprtakuhinja.delo.si in slovenskenovice.si bralcem ponujajo ideje za tedenski jedilnik, ki vključuje tako domače klasike kot inovativne recepte. Med predlogi so pašta fižol in kremna porova juha s pečenim česnom.
10. nov 8:05
Jesenski jedilnik za teden martinovanja vključuje jedi s bučo, raco in rdečim zeljem, značilne za sezono.
6. dec 11:56
Namesto klasičnih cimetovih rolic so ustvarili slano različico s karamelizirano čebulo, čedarjem in čilijevim oljem, ki obljublja edinstveno kulinarično doživetje.
8. dec 8:56
Tedenski jedilnik bralcem ponuja raznolike recepte za pripravo okusnih jedi, kot so špecle, hopel popel s kislim zeljem, domači riž s piščancem, gnezda iz mletega mesa in germknödli za sladek konec tedna.
1. sep 9:18
Septembrski tedenski jedilnik prinaša najboljše ideje za kosila, ki vključujejo sezonske dobrote. Ne gre brez maminih slivovih cmokov, jedi, pripravljenih s svežim zeljem, in bogatih enolončnic, ki so idealne za hladnejše dni.
Članek ponuja ideje za jedilnik, kar je relevantno za življenje v Sloveniji, sploh v prazničnem času.