Goveje meso iz avstralskega grmičevja kot rešitev za problem podivjanih živali v Queenslandu
Levosredinsko
Zanesljiv vir Verified Propaganda
življenjski slog industrija okolje

Goveje meso iz avstralskega grmičevja kot rešitev za problem podivjanih živali v Queenslandu

Vince Harrigan, ki je odraščal ob tej hrani, trdi, da je goveje meso iz avstralskega grmičevja ekološko, čisto, dobrega okusa in predstavlja prihodnost trajnostne proizvodnje mesa, hkrati pa pomaga pri reševanju problema podivjanih živali v Queenslandu.

Izvorni članki

Lastnosti poročanja virov

Viri imajo različne politične orientacije in preference, prav tako tipe poročanja. Vsak vir lahko poroča na več različnih načinov (objavljanje novic, intervjuji, itn. Ni nujno, da so viri vedno zanesljivi. Če je vir kdaj v preteklosti širil dezinformacije ali propagando, je to navedeno, vendar to ne pomeni samodejno, da je ta novica lažna. Prav tako ni nujno, da so viri z določeno politično orientacijo vedno pristranski v poročanju.

Število kvadratkov prikazuje, koliko virov v tej novici ima določeno značilnost.

Objektivnost

pristranski:
nepristranski:

Zanesljivost

zanesljiv:

Politična orientacija

sredina:
levo:

Politične preference

liberalen:
progresiven:
splošno usmerjen:

Tip poročanja

preiskovalno novinarstvo:
poročanje o novicah:
mnenja in komentarji:
analize:
kritično poročanje:

Neodvisnost

odvisen:
neodvisen:

Več o ocenjevanju virov.

Podobni članki

Toksikolog pojasnjuje: Zakaj lahko rešimo plesniv sir, mesa pa nikoli
zdravstvo življenjski slog
Toksikolog pojasnjuje: Zakaj lahko rešimo plesniv sir, mesa pa nikoli

28. okt 20:05

Strokovnjaki za toksikologijo svetujejo, da je pri shranjevanju hrane potrebna previdnost. Medtem ko lahko pri siru odrežemo plesnivi del in preostanek zaužijemo, je pri mesu situacija drugačna. Meso, ki kaže znake kvarjenja, je treba zavreči, saj lahko vsebuje nevarne toksine, ki jih proizvajajo bakterije in plesni.

Vegetarijanci bodo morda kmalu lahko ugriznili v pravi burger z mesom iz laboratorija
življenjski slog tehnologija
Vegetarijanci bodo morda kmalu lahko ugriznili v pravi burger z mesom iz laboratorija

30. sep 9:04

Članki poročajo o naraščajoči priljubljenosti umetnega mesa rastlinskega izvora, vendar poudarjajo, da se pravo meso še vedno pogosteje uživa. Kot alternativa se omenja laboratorijsko meso, ki naj bi imelo enak okus, vonj in videz kot pravo meso. To bi lahko bila rešitev za vegetarijance, ki si želijo okusiti pravi burger.

Vegetarijanska in veganska prehrana za otroke: Kdaj je zdrava in kdaj tvegana?
zdravstvo življenjski slog
Vegetarijanska in veganska prehrana za otroke: Kdaj je zdrava in kdaj tvegana?

12. nov 7:05

Strokovnjakinji za prehrano sta pojasnili, kdaj je vegetarijanska ali veganska prehrana primerna za otroke. Opozorili sta na kritična hranila, ki jih je potrebno nadomeščati, hkrati pa poudarili, da je lahko rastlinska prehrana v nekaterih primerih celo bolj zdrava od tradicionalne.

Gibanje za bolj zdrave šolske malice pridobiva zagon, uživanje ultra-procesirane hrane povečuje tveganje za raka debelega črevesa
življenjski slog zdravstvo
Gibanje za bolj zdrave šolske malice pridobiva zagon, uživanje ultra-procesirane hrane povečuje tveganje za raka debelega črevesa

2. okt 16:35

V ZDA se krepi gibanje za bolj zdrave šolske malice, ki namesto predelane hrane, kot so piščančji medaljoni in dolge hrenovke, uvaja lokalno pridelano zelenjavo in lečne takose. Medtem je norveška študija, ki je spremljala 77.100 žensk, pokazala, da uživanje velikih količin ultra-procesirane hrane povečuje tveganje za razvoj raka debelega črevesa za do 24 odstotkov.

Entitete in sentiment

Entiteta Sentiment
Vince Harrigan nevtralno
Queensland nevtralno

Zakaj je novica relevantna za Slovenijo

Članek obravnava trajnostno pridelavo mesa in ekološko kmetovanje, kar je v Sloveniji relevantna tema, čeprav se specifično nanaša na Avstralijo.